Het Franse horlogemerk B.R.M (Bernard Richards Manufacture) maakt horloges die geïnspireerd zijn op de autoracerij. Het nieuwe model Records - TB is een nieuwe uitvoering van de sinds de jaren 1950 bekende horloges voor automobilisten. Hierbij is de wijzerplaat in een hoek op het horloge geplaatst, waardoor de drager de tijd af kan lezen zonder z?n hand van het stuur te halen.

Vernieuwend aan het concept van de B.R.M Records – TB is dat het horloge is voorzien van een automatisch uurwerk ? in dit geval een gemodificeerd ETA kaliber 2671. Dit uurwerk, dat al in 1971 werd ontwikkeld, wordt door de geringe afmeting veel gebruikt in automatische dameshorloges en kon door de 25 millimeter hoogte van de B.R.M Records – TB verticaal in het horloge worden geplaatst.


De zeer hoogwaardig afgewerkte, 44 millimeter brede kast, zorgt voor het ultieme (auto)sportieve uiterlijk van het horloge. Het is gemaakt van 316L gehard staal, in combinatie met lichtgewicht titanium en carbon fiber. Details als de ingeboorde kroon, de zwarte rally horlogeband met rode accenten en de opmaak van de wijzerplaat (waarbij gebruik is gemaakt van typische race nummers), zijn bijzonder en geven het horloge een haast vintage look.


B.R.M Records - TB


De B.R.M Records – TB is waterdicht tot 100 meter en heeft voor de wijzerplaat saffier glas. Het horloge komt in december uit in verschillende kleurencombinaties ? per kleur gelimiteerd tot 25 stuks ? en kost ? 8.200,-. Kijk op BRM-Manufacture.com voor meer informatie over het merk en de verkooppunten.