Anonimo presenteerde tijdens Baselworld de Carbon Diver, een horloge dat ? zoals de naam al doet vermoeden ? deels vervaardigd is uit carbon. Het is de eerste keer dat Anonimo gebruik maakt van dit materiaal, dat opvalt door het lichte gewicht maar ook sterk is én er mooi uitziet.

De Carbon Diver is afgeleid van Anonimo?s instapmodel, de Sailor Diver. Dit sporthorloge uit 2007 werd ontworpen met het oog op gebruik bij recreatief duiken en zeilen en is waterdicht tot 300 meter. Hiermee voldoet het aan de wens van het Italiaanse horlogemerk om horloges voor flinke prestaties te bouwen. De horlogekast van de Sailor Diver is met een diameter van 42 millimeter en een dikte van 13,3 millimeter de kleinste en dunste uit de collectie van Anonimo. Het was daarmee ook het lichtste horloge, maar door het gebruik van een carbon wijzerplaat en carbon lunet heeft de Carbon Diver die positie nu overgenomen.


De Sailor Diver en de nieuwe Carbon Diver vertegenwoordigen het recreatieve sportconcept binnen Anonimo?s collectie. Deze horloges onderscheiden zich van de professionele horloges die Anonimo ontworpen heeft, door het esthetisch karakter zwaarder te laten wegen dan de functionaliteit. Zo heeft de Carbon Diver bijvoorbeeld geen duikring waarmee duiktijd bij te houden is, mocht men zo die gaan dat met decompressie rekening gehouden moet worden.


De stalen kast van de Carbon Diver is gezandstraald en gesatineerd en heeft saffierglas boven de wijzerplaat. In de kast tikt een Sellita SW-200 uurwerk met een gangreserve van 40 uur. De Carbon Diver komt uit in een gelimiteerde editie van 200 exemplaren en kost ? 1.950,-. Zie voor meer informatie en nieuws over Anonimo Horloge.info/Anonimo of www.anonimo.com.