Casio is toonaangevend als het gaat om het ontwikkelen van stijlvolle, steeds slankere horloges met vernieuwende functionaliteit. Dit geldt ook voor de horloges in de Edifice-serie. De 3 nieuwe modellen zijn slechts 13 mm hoog en lopen altijd tot op de seconde nauwkeurig dankzij de Multiband 6-technologie.

Via de Multiband 6-technologie ontvangen de horloges de signalen van alle zes de atoomklokken wereldwijd via radiogolven. Daardoor is de gebruiker altijd automatisch verzekerd van de precieze tijd, waar ook ter wereld, in welke tijdzone dan ook. Atoomklokken zijn de meest nauwkeurige klokken überhaupt. Over een periode van een miljoen jaar lopen ze ongeveer één seconde uit de pas. Ter vergelijking: een kwartshorloge heeft een gemiddelde gangafwijking van een paar seconden per maand en mechanische horloges ? hoe geavanceerd ook ? hebben vaak een afwijking van enkele seconden per dag. De tijd van de atoomklokken wordt naar radiotorens doorgestuurd. In Duitsland, Engeland, de VS, Japan en China staan in totaal zes van zulke torens. Het bijzondere van de radiogestuurde Casio horloges met Multiband 6-technologie, is dat ze de signalen van alle zes deze zenders kunnen ontvangen.


Casio EQW-M1000DC-1AERBovendien zijn deze modellen uitgerust met Tough Solar, een zonnecel die de batterij oplaadt wanneer het horloge in aanraking komt met licht. Niet alleen zonlicht, ook het relatief zwakke licht van een gloeilamp is voldoende. Door de grote capaciteit en het continue opladen hoeft de batterij nooit vervangen te worden. De horloges zijn verder waterbestendig tot 100 meter diepte, hebben een eeuwigdurende kalender, een terugtel- en stopwatchfunctie en een dagelijks alarm. De elegante, geïoniseerde kast en de massief roestvrijstalen band maken van deze horloges ideale accessoire.


De drie modellen in de Edifice-serie hebben als type aanduiding EQW-M1000D-1AER (foto boven), EQW-M1000DB-1AER en EQW-M1000DC-1AER (foto rechts) en kosten tussen de ? 299,- en ? 399,-. Het Red Bull Racing Formule 1-team, waarvan Casio officieel sponsor is, heeft zijn naam verbonden aan de drie modellen.