Het Zwitserse horlogemerk Alpina (eigendom van de Nederlandse familie Stas), introduceerde tijdens Baselworld de nieuwe collectie horloges, geïnspireerd op het luchtvaartverleden van het merk. In de jaren 1920 en 1930 stond Alpina o.a. bekend als leverancier en specialist op het gebied van militaire horloges, specifiek bedoeld voor piloten. De nieuwe Alpina Startimer Pilot collectie is een hommage aan die tijd en die horloges.

De nieuwe collectie heeft deels ook nog dezelfde karakteristieken als bijna een eeuw geleden: natuurlijk zijn de horloges zo accuraat mogelijk, schokbestendig en hebben ze een antimagnetische kast. De wijzerplaat contrasteert optimaal met de extra grote lichtgevende cijfers en indexen voor onmiddellijke afleesbaarheid, en de horloges hebben een grote kroon die zorgt voor makkelijke bediening ? zelfs met handschoenen aan. Maar dankzij ruim 90 jaar vooruitgang heeft de nieuwe collectie meer te bieden. Zo hebben de nieuwe Alpina horloges ontspiegeld saffier glas, roestvrijstalen gesatineerde kasten, een gangreserve van 42 uur en zijn ze 100 meter waterdicht. Ook de positionering van de vouwgesp is nieuw: geplaatst aan de voorkant van de pols, waardoor de band visueel lijkt door te lopen om de pols.


Alpina Startimer Automatic en Startimer Pilot Manufacture Regulator


De Startimer Pilot collectie bestaat uit 4 modellen, allen met een kastdiameter van 44 millimeter. Om te beginnen met de Startimer Automatic, een driewijzer horloge met datum via een automatisch uurwerk, kaliber AL-525 (vanaf ? 930,-). Het tweede model is de Startimer Pilot Manufacture, met het automatische kaliber AL-710 uurwerk, dat geheel is ontwikkeld en gemaakt door Alpina zelf. Dit horloge heeft een datumaanduiding bij 6 uur via een wijzer (v.a. ? 1.795,-). Ook manufactuur is het kaliber AL-950 uurwerk dat in de Startimer Pilot Manufacture Regulator zit, waarin het esthetische van een historisch pilotenhorloge wordt gecombineerd met een moderne lay-out van Alpina?s bekende regulatoren (v.a. ? 1.910,-). Last but not least wordt de collectie gecompleteerd door een prachtig uitgebalanceerde chronograaf, met het automatische kaliber AL-860 uurwerk, de Alpina Startimer Chronograph (v.a. ? 2.215,-).


klik aan voor een grotere afbeelding van de Alpina Startimer Chronograph


De horloges zijn allemaal gelimiteerd tot 8.888 stuks en komen, dankzij een samenwerkingsverband met vliegtuigbouwer Cessna en VIP chartermaatschappij PrivatAir, in een luxe doos met een miniatuur Cessna in de kleuren van PrivatAir. Voor meer informatie en nieuws over Alpina zie Horloge.info/Alpina en www.alpina-watches.com