Armin (by Armin Strom) heeft een nieuwe collectie regulatoren. De modulaire structuur voor deze serie is voor het eerst bij Strom in eigen huis vervaardigd. De 4 klassieke elementen ? aarde, lucht, vuur en water ? zijn de inspiratie geweest voor het ontwerp van de 4 modellen.

De retrograde datumaanduiding is een van de belangrijkste elementen van deze horloges, waarbij de uren-, minuten- en secondeaanduiding uit het centrum geplaatst zijn. Met enkele openingen in verschillende segmenten van de wijzerplaat blijft het concept van skeletteren behouden en een blik op het hele, met de hand op te winden ASR07 uurwerk, is via de saffierglazen zichtbodem mogelijk.


De vier elementen in vogelvlucht:


Armin Strom Regulator Earth (ref. TI08-RE.40, zie boven) is vanzelfsprekend de meest donkere uitvoerig met een geborstelde titanium kast met zwarte PVD coating. De kastdiameter is 43,6 mm en de glaasjes, zowel boven als onder, zijn van ontspiegeld saffier glas. Armin Regulator AirDe wijzerplaat is zwart met witte en oranje indexeringen en stalen wijzers. Het horloge heeft een alligator lederen band in zwart of bruin met een titanium gesp.


Armin Strom Regulator Air (ref. TI08-EA.11) oogt het meest luchtig, wat dat betreft heeft het ontwerpteam van Armin Strom goed zijn best gedaan. De kast is van geborsteld titanium, de kastdiameter is 43,6 mm en de glaasjes, zowel boven als onder, zijn van ontspiegeld saffier glas. De wijzerplaat is lichtblauw met wit op een stalen basis met zwarte en blauwe indexeringen en stalen wijzers. Bij het horloge hoort een witte alligator band met lichtblauw stiksel en een titanium gesp.


Armin Strom Regulator Water (ref. TI08-EW.05) heeft ook een kast van geborsteld titanium met bij de verder blauw witte wijzerplaat passende geblauwde schroeven op de stalen basis. Armin Regulator FireDe indexeringen zijn zwart, wit en blauw met stalen wijzers. De kastdiameter is 43,6 mm en de glaasjes, zowel boven als onder, zijn van ontspiegeld saffier glas. Het horloge heeft een donkerblauwe alligator band met titanium gesp.


En ?last but not least?, de Armin Strom Regulator Fire (ref. TI08-EF.5N). De kast is van met vurige PVD gecoat gepolijste titanium. Ook deze versie heeft een kastdiameter van 43,6 mm en ontspiegeld saffier glas, zowel boven als onder. De plaat bestaat uit een rosé goudkleurige PVD basis met zwarte wijzerplaten en rosé goudkleurige titanium wijzers. De band bij het horloge is van alligator leer in bruin of zwart met een titanium gesp.


De horloge, allen in een gelimiteerde oplage van 100 stuks, bevinden zich in het hoge prijssegment. Meer info via www.arminbyarminstrom.com