15 jaar geleden maakte A. Lange & Söhne een comeback met de Lange 1, een heel nieuw concept met ongeëvenaarde technische finesse. 15 jaar later is de Lange 1 een design icoon geworden en komt Lange met een nieuwe mijlpaal: de Lange Zeitwerk.

Voor het ontwerp van de Zeitwerk vroeg men zich bij Lange af of de oude principes van technische horlogemaken en een moderne weergave van tijd op overtuigende wijze konden worden gecombineerd. Het antwoord is het eerste mechanische horloge met een echt aansprekende weergave van tijd via springende cijfers.


klik aan voor een vergrotingDe zilveren brug op de wijzerplaat verbindt de drie tijdsaanduidingen; de prominente vensters van de grote uren- en minutenaanduiding en de secondewijzer. Boven deze ?gevleugelde? brug is de gangreserve af te lezen, voor een met de hand op te winden horloge met een gangreserve van maar 36 uur een nuttige toevoeging maar vooral een element dat het ontwerp extra schoonheid geeft.


Dankzij de grote afmeting van de cijfers, is de tijd op het bijna 42 millimeter brede horloge duidelijk afleesbaar. De uren en minuten verspringen exact op de seconde, waardoor het volgen van het verstrijken van elk heel uur een klein feestje is geworden. Stelt u zich eens het moment voor dat de secondewijzer om 11:59 naar de 59 seconde toe is gekropen en alle drie de schijven van de tijdsaanduiding vervolgens tegelijk verspringen naar 12:00 uur.
Lange's kaliber L043.1Het simultaan laten verspringen van tot 3 schijven per keer vergt van het uurwerk een hoop extra kracht. Het in huis gemaakte uurwerk (kaliber L043.1) heeft hiertoe een speciaal ontwikkelde veerton met een extra sterke veer. En om constante spanning te garanderen, waardoor het horloge een vrijwel gelijke gang heeft en daardoor zeer secuur is, ontwikkelde Lange een speciaal echappement dat tussen het veerton wiel en de balans als een soort pacemaker fungeert. Beide ontwikkelingen zijn gepatenteerd.


De Lange Zeitwerk is verkrijgbaar in geel goud met champagne kleurig zilveren wijzerplaat, wit goud met zwart zilveren wijzerplaat, rood goud met zilveren wijzerplaat en in platina met gerhodineerd zilveren wijzerplaat. Het horloge heeft zowel boven de wijzerplaat als in de zichtbodem saffier glas.