Sinds 2003 geeft het Nederlandstalige horlogeforum ?Horlogeforum.nl? jaarlijks een gelimiteerde uitgave van een horloge uit. De horloges worden door de verkozen fabrikant aangepast naar wens van het forum. Dit jaar is het alweer het 7e jaar dat er een verkiezing is waar de bezoekers kunnen aangeven welk voorstel de Limited Edition mag gaan worden.

In 2003 verscheen de eerste Limited: een ZENO in een oplage van 25 stuks. De jaren erna kwamen er in verschillende oplages Limited Editions uit van MeisterSinger, Fortis, Glycine, Auguste Reymond en Aerowatch. Omdat de horloges in een oplage maximaal 99 stuks (tot nu toe is de grootste oplage in één jaar 55 geweest) worden gemaakt en allemaal individueel worden genummerd, zijn het echte collectors items.


De voorstellen voor een Limited Edition worden gedaan door leden van het forum of door merken (of vertegenwoordigers daarvan) zelf. Dit jaar zijn er 4 merken met voorstellen door de voorselectie gekomen: Aristo, Defakto, H3Tactical en Pellikaan. Het horloge van Aristo heeft als belangrijkste aanpassing een COSC gecertificeerd uurwerk, de Defakto (een dochteronderneming van Ickler) heeft een door forumleden geheel zelf ontworpen wijzerplaat, de H3Tactical heeft een aangepaste wijzerplaat en bodem en de Pellikaan (Dutch made) heeft een extra grote secondewijzer en -indexering.
 
De ruim 3.750 leden van het forum kunnen hun keuze via email duidelijk maken, na de verkiezing kan het winnende ontwerp (ook door niet forumleden) worden besteld. Één van de voorwaarden is dat het horloge niet meer mag kosten dat ? 450,- waardoor de Horlogeforum.nl Limited Editon elk jaar een zeldzaam maar toch betaalbaar horloge is.


Voor meer informatie over de verkiezing en de horloges zie Horlogeforum.nl