Nederland kent duizenden horloge- aficionados. Mensen die er soms een vermogen voor over hebben om juist dat ene horloge te bezitten. Uit dit erfgoed, bijeengebracht door al die gefascineerde en gepassioneerde liefhebbers, stelt de Lexus Dutch Watch Heritage een bijzonder evenement samen. Bedoeld voor de verzamelaars die hun schatten willen laten zien en voor al die anderen die zich aangetrokken voelen tot de bijzondere wereld van het kwaliteitshorloge.

De Lexus Dutch Watch Heritage brengt de 100 meest zeldzame of bijzondere horloges bij elkaar. Deze zullen van zaterdag 27 juni tot en met maandag 29 juni 2009 worden geëxposeerd in het Nederlands Goud-Zilver en Klokkenmuseum in Schoonhoven . Naast de expositie van de Lexus Dutch Watch Heritage zullen enkele topmerken ook hun nieuwste horloges presenteren. Lezingen verdiepen het onderwerp en een taxatie van het eigen horloge geeft inhoud aan actieve participatie van de horlogeliefhebber aan het evenement.


Nederlands enige twee beëdigde taxateurs, Antoon Gaemers en Ronny Wooter, verlenen hun medewerking en zullen aanwezig tijdens het evenement. De Haagse uurwerktechnicus Antoon Gaemers, wiens familie al sinds 1877 actief is in de chronometrie, is curator van de tentoonstelling: ?Nederland heeft misschien wel meer dan duizend serieuze uurwerkverzamelaars. Het is fantastisch het mooiste en meest bijzondere van deze erfenis te kunnen tonen?. Ronny Wooter, horloge specialist van Sotheby?s, zal zijn kennis op het gebied van onder andere taxaties overdragen. Samen verzorgen beide heren lezingen over de historie en de waarde van het horloge.


De Lexus Dutch Watch Heritage is voor publiek alleen op zaterdag 27 juli open, de entree bedraagt ? 10,-.


Nederlands Goud, Zilver en Klokkenmuseum
Kazerneplein 4
2871 CZ Schoonhoven
Kijkt u voor actuele informatie op www.doenevenementen.nl