Op 9 november 2009 publiceerde Horloge.info over twee nieuwe modellen van MeisterSinger, een nieuwsbericht dat op 6 na het meest gelezen werd de afgelopen 12 maanden. Het nieuwsbericht kwam zo ongeveer op het hoogtepunt van de kredietcrisis, waarop MeisterSinger met de 1Z Basic slim lijkt te hebben ingespeeld. In hetzelfde bericht presenteerde we u de jaarlijkse Limited Edition die het Duitse merk voor de Nederlandse liefhebbers maakt. Of deze modellen nu nog verkrijgbaar zijn? De titel van het nieuws was: ?2x MeisterSinger nieuws: NL Limited 2009 en 1Z Basic?.

MeisterSinger komt met twee leuke nieuwtjes. Om te beginnen heeft het Duitse horlogemerk voor het zesde jaar op rij een unieke Limited Edition voor de Nederlandse markt gemaakt. Daarnaast gaat MeisterSinger terug naar de begindagen met de 1Z Basic, een standaard 1Z zonder tierelantijnen tegen een zeer voordelige prijs.


De NL Limited van dit jaar is zoals altijd een 1-wijzer model, maar dit jaar in een wat (auto)sportievere uitvoering. De wijzer en de halve en hele uuraanduidingen zijn ? net als de opgelegde cijfers 12 en 06 ? voorzien van lichtgevend rood Super-LumiNova, waardoor de tijd ook ?s nachts goed af te lezen is. Voor een extra stukje sportiviteit is de zwarte kroko-print band voorzien van rood stiksel. De 43 millimeter brede kast heeft een zesvoudig verschroefde zichtbodem waardoor het uurwerk, het robuuste Sellitta kaliber SW-200, zichtbaar is. De kroon zit ? zoals gebruikelijk bij de NL Limited ? aan de linkerzijde en het horloge heeft aan de voorzijde saffier glas.


De NL Limiteds uit voorgaande jaren waren binnen korte tijd uitverkocht, de verwachting is dat dit deze keer weer zo zal zijn. De MeisterSinger NL Limited 2009 is gemaakt in een oplage van 109 stuks en kost ? 1.058,-.


MeisterSinger 1Z BasicEn dan de 1Z Basic. Het horloge kenmerkt zich door het sobere karakter en dat is gelijk ook de reden dat MeisterSinger dit model voor een uiterst aantrekkelijke prijs kan aanbieden. Om een zo gunstig mogelijke prijsstelling te bereiken heeft MeisterSinger gebruik gemaakt van een ongedecoreerd met de hand op te winden ETA kaliber 2801. De edelstalen kast is aan de voorzijde voorzien van gehard mineraalglas en aan de achterzijde van een gesloten bodem. Verder is hij maar in 1 uitvoering verkrijgbaar, te weten met een kast 43 van millimeter en witte wijzerplaat. De kroko-print band is voorzien van wit stiksel.


Kortom, een kredietcrisis model of mooie instapper in de wereld van mechanische horloges, de verkoopprijs van de 1Z Basic is ? 498,-.


Voor verkooppunten zie www.timecompany.nl, voor meer informatie over MeisterSinger www.meistersinger.net.