Casio heeft het afgelopen jaar op meerdere fronten veel succes gehad. De terugkeer aan de top van het G-Shock horloge was belangrijk en doordat het merk sinds enkele jaren sponsor is van het Red Bull Racing Formule 1 team, wordt het speciale Limited Edifice model gedragen door de wereldkampioen in de koningsklasse van de autosport, Sebastian Vettel ? waarmee Casio vele veel duurdere horlogemerken het nakijken geeft. Ook qua positie in de top 15 van meest gelezen nieuwsberichten op Horloge.info, hoewel ze daar nog een merk voor zich moeten dulden. Het artikel werd gepubliceerd op 5 augustus 2010 (voor de wereldtitel), en had de titel ?Snelheid en Intelligentie: Casio Red Bull Racing Limited Editions?:

Voor elke fan van de Formule 1 en het Red Bull Racing Team in het bijzonder, introduceert Casio nieuwe Edifice horloges in gelimiteerde oplage. Casio is sinds 2009 officieel Racing Team Partner van de Red Bull stal, die de afgelopen jaren met vele Grand Prix overwinningen hard op weg lijkt naar een eerste wereldkampioenschap. Afgelopen weekend nog won ?Red Bull? Mark Webber de Grand Prix van Hongarije en zag zijn teammaat Sebastian Vettel terug op het erepodium op de trede van de derde plaats.

Casio EF-550RBSPDe speciale Casio horloges hebben een wijzerplaat als het dashboard van een Formule 1-raceauto. Rondetijden klokken (tot 1/20ste van een seconde exact) is met de EFE-504RBSP en de EF-550RBSP een plezier door de manier waarop de gemeten tijden worden weergegeven: deels via wijzers, deels via schijven die onder de wijzerplaat meedraaien met de verstreken tijd.


De stalen horloges met stalen band dragen het Red Bull Racing logo op de plaat. De wat chiquere EFE-504RBSP (? 270,-) heeft saffier glas met antireflectieve coating en komt in een verpakking met een plaatje koolstofvezel dat ook is gebruikt in de RB6-wagen van het raceteam. De EF-550RBSP (? 249,-) heeft een dag/nachtindicator in de kleuren van het Red Bull team en in de verpakking een afbeelding van de RB6.


Casio EFA-131RBSPCasio introduceert naast de twee Limited Editions bovendien de EFA-131RBSP. Dit horloge, ook met het Red Bull Racing logo op de wijzerplaat, is uitsluitend voor de Europese markt en heeft zowel wijzers als een lcd-scherm. De stopwatch op het lcd-scherm meet tot 1/1000ste seconde nauwkeurig de rondetijden, met een maximale meettijd van maar 99:59?59.999?. De EFA-131RBSP (? 129,-) heeft ook nog de lokale tijden van 48 steden rond de wereld in zich. Het horloge is gemaakt van staal met een kunststof band.


Voor meer info, zie Edifice-Watches.eu.