Voor wie er nog niet van overtuigd is dat vintage het afgelopen jaar weer mode werd (en Tissot een erg populair merk is), presenteren wij u de nummer 3 in onze top 15 meest gelezen nieuwsberichten van de afgelopen 12 maanden: het artikel dat we op 3 mei 2010 (we meten het ?afgelopen jaar? van 1 mei 2010 tot 1 mei 2011) publiceerde onder de titel ?Tissot viert innovatie uit verleden met Visodate?. Gezegd mag worden dat de Visodate ook de ideale ?dress watch? is: een drie wijzer automaat met dag en datum voor onder de 500 euro? wat wil je nog meer?

De Visodate van Tissot kwam in originele uitvoering uit in 1953, ter viering van het honderd jarig bestaan van het merk uit het Zwitserse plaatsje Le Locle. In die tijd was een horloge met automatisch uurwerk én een datumaanduiding een noviteit en een teken van technisch kunnen.


Tegenwoordig is een horloge met automatisch uurwerk en datum geen nieuws meer. Maar een horloge met de vintage uitstraling van de jaren 1950, doorgevoerd tot in het logo dat Tissot toen gebruikte, is dat wel ? zeker gezien het resultaat. De moderne en ? met een kastdiameter van 40 millimeter ? grotere Visodate is er in vier uitvoeringen: met stalen kast of staal met geel/goudkleurig PVD coating met een zwarte of zilverkleurige wijzerplaat. Vooral de combinatie van zwart met geel/goudkleurig PVD is een opvallend fraaie combinatie.Tissot Visodate - klik aan voor grote afbeelding


De Tissot Visodate heeft gebold saffier glas en een zichtbodem waardoor het automatische ETA 2836-2 kan worden bekeken. Het uurwerk is voorzien van dag- en datumaanduiding die door een venster in de wijzerplaat te zien is.


De prijs van de horloges is erg vriendelijk: de stalen versie met lederen band kost ? 455,- en de uitvoering in staal met geel/goudkleurige PVD coating ? 485,-. Zie voor meer informatie en nieuws over het merk Tissot: Horloge.info/Tissot of Tissot.ch.