Breitling is het merk dat onder Belgische en Nederlandse liefhebbers van horloges dit jaar het meest werd bezocht en opgezocht op Horloge.info ? als het gaat om nieuwsberichten. Daarmee maakt Breitling een flinke sprong ten opzichte van vorig jaar, toen het luxe-horlogemerk op plaats 8 bleef steken. Het artikel ?Nieuw model Breitling: Transocean Chrono Limited? dat we op 10 december 2010 publiceerde, was het hoogst genoteerde ? maar als we meerdere artikelen per merk hadden opgenomen, was Breitling drie keer vertegenwoordigd geweest! Met recht de nummer één in de top 15 meest gelezen nieuwsberichten op Horloge.info van de afgelopen 12 maanden: Breitling gefeliciteerd!

Een gloednieuwe uitvoering van een Breitling model taxiet over de landingsbaan, klaar om op te stijgen. De Transocean met haar moderne lijnen, zuivere design en geraffineerde details weerspiegelt het beeld van luxe en prestige van de mooiste lange afstandsvlucht. Aan boord van haar ingetogen, gestroomlijnde romp is een high-performance “motor” die volledig ontwikkeld en geproduceerd is in de Breitling workshops. Als preview introduceert het merk met de gevleugelde B deze toekomstige klassieker in een gelimiteerde uitvoering met zichtbodem, waardoor het Breitling Caliber 01 ? het eigen chronograaf uurwerk ? kan worden bewonderd.


De typeaanduiding Transocean is niet nieuw voor Breitling: al in 1958 kwam Breitling met een model met de naam Transocean. Dit voor die tijd buitengewoon hoogwaardig schokbestendige, antimagnetische en super-waterdichte model, werd ook gekenmerkt door zijn zeer nauwkeurige chronometer gecertificeerde automatische uurwerk. Begiftigd met een ingetogen en geraffineerd design, werd de Transocean al snel een groot succes en begeleidde trots de hausse in trans-Atlantische reizen, in een tijdperk dat de beroemde Boeing 707, DC-8 en Caravelle vliegtuigen – drie symbolen van snelheid, comfort en veiligheid – continenten dichter bij elkaar brachten dan ooit.


Breitling Transocean Chrono LimitedOok in latere jaren kwamen er modellen van de Trancocean op de markt maar het nieuwe model Transocean dat nu door Breitling wordt gepresenteerd, grijpt qua design terug op het allereerste model (toen nog zonder chronograaf). De zuivere lijnen van de nieuwe Transocean doen sterk denken aan de mooiste klassieke chronografen van de jaren 1950 en 1960, hoewel opnieuw geïnterpreteerd en uitgevoerd in een resolute hedendaagse stijl. De elegante behuizing onderscheidt zich door zijn perfect ingetogen design, versterkt door een gladde, slanke bezel met een afgekant profiel en gestroomlijnde bandaanzetten die zich vormen om de pols. De klassieke ronde chronograafdrukkers ? een knipoog naar de eerste waterbestendig drukkers ontwikkeld door Breitling ? geven een subtiele vintage touch, terwijl de grote rechte ?baton? wijzers, geaccentueerd door een lichtgevende pasta, een meer moderne uitstraling brengen. Duidelijkheid en leesbaarheid kenmerken de wijzerplaat, dankzij de opgelegde urenindicatoren en subwijzerplaten die in de wijzerplaat liggen verzonken en een aardig detail is de 18K goud weergave van de Breitling ?B?, in een lettertype zoals die vele jaren (geleden) als het embleem van het merk dienst deed.


Breitling Caliber 01In het hart van dit model ligt een uitzonderlijke “motor”, ook ontworpen om de tijd gedurende de langste ritten nauwkeurige en betrouwbaar bij te houden. De Transocean is uitgerust met Caliber 01, het in-huis door Breitling ontworden en gemaakte automatische chronografen uurwerk dat chronometer gecertificeerd is en sinds 2009 de status van Breitling nog verder heeft vergroot. Als voorbeeld voor discrete luxe, fijn vakmanschap en technische perfectie, is de nieuwe Transocean 100% ?Swiss made?, zoals trouwens alle chronografen en polsinstrumenten voorzien van het Breitling logo.


Als opmaat naar de lancering van de in serie geproduceerde modellen, biedt Breitling verzamelaars en liefhebbers van horloges een speciale editie van deze nieuwe ?first class? chronograaf. Uitgegeven in een wereldwijd gelimiteerde serie van 2.000 stuks in staal en 200 in rood goud, is de Breitling Transocean Chrono LimitedTransocean Chrono Limited uitgerust met een gepolijste 43 millimeter behuizing en draagt het het individuele nummer gegraveerd op de zijkant van de kast. Er zijn twee wijzerplaatvarianten (kwikzilver of zwart) en qua band is er keuze uit leder of krokodillenleder, of een geweven stalen band. In tegenstelling tot de toekomstige modellen in de serie die uitkomen met een massieve bodem, heeft de limited edition een zichtbodem waardoor het chronograaf kaliber met kolom wiel en kenmerkende architectuur te bewonderen is.


De Breitling Transocean Chrono Limited kost in staal tussen de ? 6.290,- en ? 6.710,- en in goud ? 15.560,-. Voor meer nieuws en informatie over Breitling zie Horloge.info/Breitling en Breitling.com. Voor meer informatie over de verkoop van Breitling horloges kunt u contact opnemen met Breitling importeur M. Koster en Zonen via mkosterenzonen.nl.