Tijdens de aanstaande horlogeveiling van Christie?s op 16 november in Genève, zullen horloges worden geveild die ? volgens Christie?s eigen zeggen ? samen één van de kwalitatief beste verzamelingen vertegenwoordigen die het veilinghuis ooit onder de hamer heeft gebracht. De collectie bestaat uit meer dan 380 lots en zal naar verwachting meer dan 10 miljoen Zwitserse Franken (CHF) op gaan brengen. Dat is ruim 6,6 miljoen Euro.

Alleen al 3 tot 4 miljoen CHF van de schatting gaat op aan een collectie van 10 vintage Patek Philippe polshorloges. Ze stammen uit de periode 1938 tot 1982 en hebben de afgelopen 20 jaar vrijwel altijd in een kluis gelegen. Daarnaast komen een prachtige selectie horloges uit de 18de tot 21ste eeuw onder de hamer van gerenommeerde huizen als Rolex (o.a. twee vol-kalender horloges), Cartier (o.a. een ?Tank Allongée? met dubbele veerton en 8 dagen gangreserve), A. Lange & Söhne (limited platina Lange 1 Tourbillon) en F.P. Journe (automatische tourbillon in platina), waarvan het overgrote deel nog nooit geveild is en uit prominente privé horlogecollecties stamt.


Jacques Piccard editie Rolex DeepSea Sea-DwellerOok onder de hamer komt een horloge met een Nederlands tintje: een speciale Jacques Piccard editie van het Rolex DeepSea Sea-Dweller (lot 343). In januari 2010 is het vijftig jaar geleden dat de Zwitserse oceanograaf Jacquard Piccard een diepterecord vestigde met zijn onderzeeboot de Trieste. Naar aanleiding van dit jubileum is een speciale editie gemaakt van de originele Rolex die hij meenam tijdens de tocht naar de oceaanbodem. Deze gelimiteerde editie is inmiddels volledig uitverkocht. Het allerlaatste exemplaar komt bij Christie’s onder de hamer en heeft als hommage kenmerk 60/86, met 60 als jaartal van de succesvolle diepzeeduik en 86 als leeftijd van de vorig jaar overleden Jacques Piccard.


klik aan voor een grote afbeelding van de setHet ter veiling aangeboden horloge is een nieuwe, aangepaste 2009 Rolex Oyster Perpetual Date Deepsea Sea-Dweller met roestvrijstalen kast met Diamond-like Carbon (DLC) coating en rode Deepsea print en gravure. Het is verpakt in een zwarte Single Red Deepsea doos en gaat vergezeld van een gesigneerde foto van Jacques Piccard, een originele editie van het boek `Au Fond des Mers en Bathyscape’ uit 1954 van Professor Auguste Piccard en een originele editie van het boek `Seven Miles Down’ uit 1961 door Jacques Piccard en Robert Dietz. Het unieke karakter van de veiling wordt onderstreept door toevoeging van een originele, gestempelde eerstedagenvelop van de US Navy uit 1960 ondertekend door Jacques Piccard zelf. Bedenkers en initiatiefnemers van het speciale horloge en veiling zijn de Nederlandse juweliers Philipp Stahl en Jerrel Manbodh. Stahl benadrukt dat Rolex niet officieel is verbonden aan dit initiatief.


Christie?s – Important Watches, including a connoisseurs vision
Four Seasons Hotel des Bergues
33 quai des Bergues ? Genève
www.christies.com


Veiling:
Maandag 16 november 2009 van 10 tot 15 uur
Kijkdagen:
Vrijdag 13 november van 14 tot 18 uur
Zaterdag en zondag 14 en 15 november van 10 tot 19 uur