Edox heeft als officieel en trots sponsor van de FIA World Rally Championship (WRC) een gelimiteerd horloge uitgegeven voor liefhebbers van een van de meest aansprekende motorsport competities in de wereld. Het zeer sportieve en mannelijke horloge is overwegend zwart, maar de grote rode chrono start-drukker steelt de show.

Edox? WRC horlogecollectie is opgedragen aan de coureurs en navigatoren van de rallysport, die onder meest extreme omstandigheden en op hoge snelheid moeten kunnen presteren. De mechanische Edox X-treme Pilot II in gelimiteerde editie van 200 stuks is daartoe voorzien van een uurwerk dat stevig en schokbestendig is: de ETA 2892-2 met Dubois-Dépraz opbouw. Het horloge beschikt over een 45 millimeter brede kast, gemaakt van lichtgewicht titanium, die voorzien is van een zwarte PVD coating. De voor makkelijke bediening grote chronograaf start-drukker is opvallend rood, wat het horloge een opvallende verschijning om de pols maakt.


Edox X-treme Pilot II


Met de Edox X-treme Pilot II kunnen tijden worden geklokt tot maximaal 12 uur. De datumaanduiding links van de grote geribbelde kroon is groter dan gebruikelijk, voor vereenvoudigde afleesbaarheid. Alles aan de Edox X-treme Pilot II is ontworpen voor gebruiksgemak, zodat zelfs een rallyrijder mét handschoenen aan het horloge optimaal kan bedienen.


De Edox X-treme Pilot II is waterdicht to 100 meter en heeft een deels carbon fiber wijzerplaat, die onder het antireflectief gecoate saffier glas zonder weerspiegeling af te lezen is. De Edox X-treme Pilot II is gelimiteerd tot 200 stuks en heeft een winkelprijs van rond de ? 3.850,-. Kijk voor meer nieuws en informatie op Horloge.info/Edox of bezoek Edox.ch.