Met vijf verschillende afwerkingen op een zeer stijlvolle nieuwe wijzerplaat van de nieuwe Malte ?Moon Phase and Power-Reserve?, demonstreert de manufactuur Vacheron Constantin maar weer eens hoe buitengewoon goed het de kunst van het horlogemaken beheerst.

Vacheron Constantin was één van de eerste merken die polshorloges maakten. Al in 1889 kwam het eerste pols-model van het merk uit Genève op de markt en vanaf 1912 werd de stilistische kastvorm ?tonneau? (ton vormig) veelvuldig gebruikt. Een moderne uitdrukking van het artistieke gevoel van het merk is de Malte collectie, die geboren werd aan het begin van het derde millennium en met trots de naam van het embleem van het huis ? het Maltezer Kruis ? draagt.


klik aan voor een grotere afbeeldingDe nieuwe Malte met maanfase en gangreserve aanduiding heeft met een afmeting van 39 (breed) bij 49 millimeter (boven naar beneden) een flinke kastmaat voor een tonneau model. De wijzerplaat van verzilverd goud is opgemaakt in zones met vijf verschillende afwerkingen, iets waar een behoorlijke hoeveelheid vakmanschap aan te pas is gekomen, en komt ? ondanks de niet gespiegeld geplaatste subwijzerplaten en het maanfase venster tussen de 8 en 9 uur ? harmonieus over. De afleesbaarheid is door de afmeting en de duidelijke uren- en minutenmarkering (van 18 karaat wit of rosé goud, afhankelijk van het model) optimaal.


De maanfase aanduiding omvat een mix van technologie en expertise. De basis van de schijf is gemaakt van een gegalvaniseerd staal met een maan van 18 karaat wit of rosé goud. Technisch is de maanfase aanduiding zo precies, dat ? als het horloge net zo lang constant blijft lopen ? het meer dan 100 jaar niet hoeft te worden bijgesteld.


de nieuwe Malte met maanfase en gangreserve aanduiding in wit goudDe Malte ?Moon Phase and Power-Reserve? heeft een met de hand op te winden kaliber 1410 uurwerk, dat geheel in huis bij Vacheron Constantin is ontwikkeld en gebouwd. Het draagt het keurmerk van Genève, een teken van kwaliteit dat alleen aan uurwerken wordt verleend die uit de beste werkplaatsen in Genève komen en voorzien zijn van een buitengewone en voorzichtig met de hand aangebrachte afwerking. Het uurwerk heeft een gangreserve van ruim 40 uur, die af te lezen is van de wijzerplaat. Een gangreserveaanduiding voor een horloge met een met de hand op te winden uurwerk is absoluut een nuttige toevoeging, zo is het altijd duidelijk wanneer het horloge weer opgewonden dient te worden.


Het horloge is verkrijgbaar met een 18 karaat wit gouden of 5N rosé gouden kast. Boven de wijzerplaat zit gewelfd antireflectief saffier glas. Het horloge is gegarandeerd waterdicht tot 30 meter, deels dankzij de met schroeven bevestigde kastbodem. De rosé gouden uitvoering heeft een kastanjebruine alligatorlederen band, waar de witgouden uitvoering een zwarte band heeft, eveneens van alligatorleer. Beide worden gesloten met een vouwsluiting van het materiaal en de kleur van de kast.