Vacheron Constantin introduceert een nieuwe Malte chronograaf met een automatisch uurwerk. Het grote verschil met de vorige automatische Malte chronograaf is de opmaak van de wijzerplaat: met indexeringen in een cirkel en ronde subwijzerplaten voor de chronograaf.

De tonneau kast van de nieuwe Malte chronograaf is verkrijgbaar in 18 karaat wit- of roségoud en is 40 mm breed. De wijzerplaat is ook in wit- of roségoud verkrijgbaar en is in het midden ?Clou de Paris? geguillocheerd. Op de wijzerplaat zijn het Maltezer Kruis, de cijfers en de urenindexeringen opgelegd aangebracht.
In het horloge huist het met 37 stenen gelagerde kaliber 1137 uurwerk met een gangreserve van zo?n 40 uur. Dit stuurt de functies van het horloge aan: aanduiding van de grote datum (bij 12 uur), uren, minuten en kleine seconde (bij 6 uur) en de chronograaf met centrale seconde, 30 minuten en 12 uren tellers.


De Malte collectie draagt met trots de naam van het embleem van het huis Vacheron Constantin ? het Maltezer Kruis. De Malte collectie is een van de pilaren van het merk, waarin het met kracht de sterke punten weergeeft.