Tudor, het tweede merk van Rolex, presenteerde tijdens Baselworld de Heritage Chrono, een moderne versie van de iconische Tudor Oysterdate Chronograph uit begin 1970. Het is tegelijkertijd een ode aan de samenwerking met Porsche, waarvan Tudor sinds 2009 ?Timing Partner? is.

De Tudor Heritage Chrono uit 2010 weerspiegelt de originele vorm van de kast, bezel, bandaanzetten en de band van de Tudor Oysterdate Chronograph uit 1970. Maar bij nadere inspectie ontdekt men ook een aantal nieuwe, mooi uitgevoerde details. Zo zijn er de afgekante en gepolijste randen van de bandaanzetten, de gestileerde kroonbeschermers, en de drukkers en kroon die voorzien zijn van een geribbelde grip.


De wijzerplaat, die verkrijgbaar is in grijs op zwart of zwart op grijs, is voorzien van oranje details en heeft 3-D opgelegde urenmarkeringen, in plaats van de gedrukte vijfhoekige urenmarkeringen uit de jaren 1970. De 45-minutenteller van de chronograaf is als het origineel ? toen tot 45 minuten ?gedwongen? doordat een Valjoux 7734 uurwerk werd gebruikt, nu het resultaat van een Dubois-Dépraz opbouw op een ETA 2892 uurwerk.


model 1970 naast model 2010 - klik aan voor een grote afbeeldingDe kast van de Heritage Chrono is met 42 millimeter 2 millimeter breder dan het origineel. Bij het horloge komen twee banden; een stalen schakelband en een sportieve en opvallende NATO band in de kleuren grijs, zwart en oranje.


De verkoopprijs van de Tudor Heritage Chrono is ? 3.000,-. Zie voor meer informatie over Tudor en de verkooppunten in de Benelux: www.tudorwatch.com.


Voor meer informatie over de samenwerking tussen Tudor en Porsche: www.tudorporschemotorsport.com.