Tokyoflash Design Studio is een Japanse horlogemaker die voornamelijk bekend staat om de futuristische horloges met innovatieve (en soms wat moeilijk te lezen) manieren van tijdsweergave. Tokyoflash werk veel samen met hun followers op Facebook en hun fans via hun forum en daar komen soms de meest merkwaardige concepten uit naar voren. Die soms ook nog in productie gaan?

Of dit concept het ooit gaat halen is de vraag, maar dat het voor sommige mensen een uitkomst zou kunnen zijn, staat als een paal boven water. Het LCD horloge, met voor Tokyoflash begrippen een zeer eenvoudige tijdsaanduiding (misschien vanwege de doelgroep van dit specifieke horloge), is ook te gebruiken als meter van het promillage alcohol in het bloed, oftewel de bloed-alcoholspiegel. Via een ventiel in de zijkant van de kast, kan de ?gebruiker? in het horloge blazen, waarna het horloge aangeeft hoe hoog het alcoholpromillage is ? niet alleen via een statistiekje, maar ook door simpele kleurtjes van de achtergrond: groen, geel of rood.


groen, geel of rood - heeft u te diep in het glaasje gekeken?


Het zou een leuke gimmick zijn voor een avondje stappen met vrienden, maar zodra er een horloge aan te pas moet komen om er achter te komen of er teveel gedronken is, is het antwoord op die vraag waarschijnlijk ?ja?. Het is een concept, maar wie weet? Houdt Tokyoflash ook in de gaten voor andere, erg leuke projecten, via http://www.tokyoflash.com/.