Swatch presenteert een nieuwe Swatch & Art collectie, waarbij de ontwerpen dit keer zijn geïnspireerd door de wereld van de tatoeages. In samenwerking met Franse tattoo artist Tin-Tin ? die drie horloges heeft gecreëerd ? en de Zwitserse visual artist Emmanuelle Artille ? twee horloges ? komt Swatch met een even commerciële als artistiek fraaie serie.

Tattoo artist Tin-Tin heeft ?zijn? horloges (ref SUOZ150, SUOZ151 en SUOZ152) vormgegeven met  Japans geïnspireerde afbeeldingen welke hij vaak creëert in zijn Parijse tatoeage studio. Tin-Tin: ?Mijn inspiratie was natuurlijk mijn eigen stijl van tatoeages die mijzelf goed symboliseren in het artwork. Dit zijn tijdloze, makkelijk herkenbare en onveranderlijke tekeningen: voorbeelden van tattoo art in het collectieve onderbewustzijn.?


Emmanuelle Antille?s Swatches (zie foto bovenaan, ref SUOZ153 en SUOZ154) zijn geïnspireerd door een project waarin tatoeages bestudeerd werden. Antille: ?Een serie foto?s die ik heb gemaakt rond het onderwerp van tatoeages en de familie Leu ? een illustere familie van tattoo kunstenaars ? heb ik gekozen om in dit werk voort te zetten, en de patronen te gebruiken (getatoeëerd door Filip Leu) voor Swatch. Het resultaat is een horloge als een vervanging voor de huid.?


Swatch & Art door Tin-Tin


De Swatch & Art collectie met tattoohorloges haakt perfect in op de huidige mode ? gecreëerd door voetballers en celebrities, en bestaat uit New Gent modellen met een diameter van 42 millimeter. De horloges kosten ? 60,-. Kijk op Horloge.info/Swatch voor meer nieuw en informatie en bezoek Swatch.nl.