Tijdens een presentatie van Swatch in Taiwan vorige week, vielen enkele nieuwe horloges om de polsen van de catwalk-modellen op. Het blijkt te gaan om een nieuwe collectie New Gent horloges, waarvan de wijzerplaat in het midden open is en zo een blik gunt op het uurwerk, dat speciaal voor de gelegenheid kleurrijk is opgemaakt.

De New Gent collectie van Swatch werd vorig jaar oktober gepresenteerd als het 7 millimeter bredere broertje van de aloude Gent, die sinds 1983 niet van afmeting was veranderd. Het model is niet alleen groter, maar heeft ook een silicone rubberen horlogeband die aangenamer draagt dan de oude plastic band. De Swatch New Gent Lacquered bestaat uit een collectie van 10 fris gekleurde horloges, waarvan de wijzerplaat in het midden open is. Hierdoor is het quartz uurwerk in actie te zien, dat voor de gelegenheid is voorzien van gekleurde bruggen en raderen ? iets wat Swatch ook al eens in 1999 deed met een gewone Gent, de Jelly Piano.


de Swatch New Gent Lacquered collectie - klik aan voor een grote foto


De tien nieuwe horloges dragen (van links naar rechts) de namen Red Lacquered (SUOR101), Orange Lacquered (SUOO100), Yellow Lacquered (SUOJ100), Green Lacquered (SUOG103), Blue-Grey Lacquered (SUON102), Indigo Lacquered (SUON101), Purple Lacquered (SUOV100), Pink Lacquered (SUOP100), White Lacquered (SUOW100) en Black Lacquered (SUOB101). De horloges zijn al in Taiwan en Hong Kong te koop en zullen in februari 2012 ook naar Europa komen. De Swatch New Gent Lacquered gaat naar verwachting ? 50,- kosten.


Kijk op Horloge.info/Swatch voor meer nieuws en informatie over het merk of bezoek Swatch.nl.