Waar de meeste horlogemerken met trillende benen weer de eerste stapjes in winstgevendheid aan het nemen zijn, publiceerde de Swatch Group (eigenaar van merken als Swatch, Longines, Omega en Breguet) de cijfers over de eerste 6 maanden van 2010: recordomzet en recordwinst.

De afdeling ?Watches & Jewelry? zag de omzet met 33% stijgen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het was ook 10% meer dan het vorige record-halfjaar in 2008. Het hele bedrijf haalde in de eerst 6 maanden van 2010 een omzet van 3.031 miljoen Zwitserse franken (2,2 miljard euro), waarmee voor het eerst voor meer dan 3 miljard frank werd omgezet in 6 maanden tijd. De nettowinst kwam uit op 456 miljoen Zwitserse franken (383 miljoen euro), een toename van bijna 55%. De groei heeft zich in juli voortgezet en de Swatch Group verwacht voor het tweede halfjaar dan ook met mooie cijfers te komen.


In de raad van bestuur is de plek van de onlang overleden voorzitter en oprichter van de Swatch Group Nicolas G. Hayek overgenomen door Nayla Hayek. De functies als directeur bij zowel Breguet als Jaquet Droz zijn ingevuld door Marc A. Hayek.