Hoewel het merk Raymond Weil nog maar drie generaties jong is (opgericht 1976), heeft het al een indrukwekkende traditie op het gebied van horloges die uitblinken door tijdloze elegantie en hoogwaardige uurwerktechnologie. Raymond Weil is dan ook zeer goed in staat het beste uit de geschiedenis van het horlogemaken te herkennen en te gebruiken voor hele eigen creaties. De nieuwe Maestro Tradition doet zijn naam in deze én andere opzichten dan ook eer aan.

Raymond Weil streeft ernaar om met elk nieuw model geschiedenis te schrijven. Dé pijlers daarbij zijn vakmanschap, een geheel eigen design en een buitengewoon hoog kwaliteitsniveau. Toch zijn de horloges van het merk niet gericht op de elite, maar op kenners die de goede kwaliteit en het vakmanschap weten te herkennen en te waarderen. Deze punten komen overtuigend tot uiting in de nieuwe Maestro Tradition, een horloge dat in drie modellen uitkomt, die elk in eerste instantie opvallen door de harmonieuze en discrete vormgeving. De ronde kasten hebben een diameter van 39,5 mm en zijn van saffierglas voorzien, dat boven de wijzerplaat tweezijdig is ontspiegeld. De datumaanduiding bevindt zich in alle gevallen op drie uur en de secondewijzer is centraal of op 6 uur aanwezig. De wijzerplaat kan naar wens in het zilver of wit worden uitgevoerd en is er met Romeinse of Arabische cijfers. Het fraaie ?clou de Paris?-reliëfpatroon siert de wijzerplaten.


klik aan voor een grote afbeelding van de Raymond Weil's Maestro Tradition horloges


De nieuwe Maestro Tradition horloges beschikken over een duurzaam mechanisch uurwerk (Sellita SW 200 of SW 260) met automatisch opwindmechanisme. De gangreserve van het uurwerk bedraagt een ruime 38 uur. De horloges kosten tussen de ? 950,- en ? 1.095,-. Voor verkoopadressen zie www.raymond-weil.com of bel Martinshof: 088 ? 655 04 55.