Triwa horloges is een van de friste horlogemerken op de markt. Het Zweedse merk was er al in 2006 bij met modellen waar later Ice Watch heel groot mee zou worden en Triwa introduceerde dit voorjaar al modellen die waren voorzien van de NATO band, waar iedereen inmiddels mee wegloopt. Triwa komt nu voor het eerst met horloges die geheel van staal zijn gemaakt.

Triwa (TRansforming the Industry of WAtches) had tot nu toe altijd horloges met een kern van kunsthars, waardoor deze aangenaam lichtgewicht zijn. Toen de beslissing werd genomen om voor de nieuwe modellen toch staal voor de kast te gebruiken, wilde Triwa het materiaal ook gelijk zoveel mogelijk in het design doorvoeren, door ook alle details van een stalen finish te voorzien. De enige uitzondering is de secondewijzer, die in de uitgesproken kleur ‘Klein blauw? uitgevoerd is.


Triwa Stirling Steel Nevil


De Triwa Stirling Steel en Stirling Brown Nevil (Stirling verwijst niet naar sterling) zijn 42 millimeter brede chronografen, voorzien van een Miyota OS-21 uurwerk. De Stirling Steel heeft een retro 70’s fijn gevlochten meshband terwijl de Stirling Brown een organisch lederen NATO band heeft van de vooraanstaande Zweedse leerlooierij Tärnsjö. Beide horloges zijn waterdicht tot een druk van 5 BAR en kosten ? 265,-. Kijk op Triwa-Watches.nl voor meer nieuws en informatie.