Het design van de Picto van Rosendahl is typisch jaren 1980. Het minimalistische horloge werd voor het eerst gelanceerd in 1984, een paar jaar nadat Koningin Beatrix de troon besteeg, maar is nu, bijna 30 jaar later, nog steeds actueel. Het toont maar weer eens aan dat goed design tijdloos is. De nieuwe kleurvariant (in oranje met zwart) komt echter wel precies op tijd.

De Picto is dankzij de innovatieve tijdweergave (via een minutenwijzer als streep en de uren in de vorm van een stip op de draaiende wijzerplaat) en het unieke ontwerp, sinds 1984 de hele wereld overgegaan, en kwam onder andere terecht in de permanente collectie van het MoMA. Deens design Horlogemerk Rosendahl bracht het horloge in 2011 terug in rood, wit en zwart en breidt de collectie nu uit met een oranje variant. Niet speciaal bedoeld voor de abdicatie, maar het komt wel goed uit.

klik aan voor een grote afbeelding van de Rosendahl Picto in oranje

De oranje Picto heeft een PVD zwarte roestvrijstalen kast met een silicone rubberen band uit-één-stuk, die door de achterkant van het horloge geschoven kan worden. Het horloge is in oranje (maar ook wit, zwart en rood) verkrijgbaar in 30, 40 en 45 millimeter en kost ? 129,- tot ? 139,-. Kijk voor meer informatie over het merk op Rosendahl-Timepieces.com.