Cartier lanceerde in 2010 de Calibre de Cartier, een bijzonder mooi horloge voor mannen. Het model heeft in korte tijd een vaste plek verworden tussen (echte) mannenmodellen van andere merken die vaak al decennialang bestaan ? en dat is een hele prestatie op zich. Met de lancering van de nieuwe Calibre de Cartier Chronograph presenteert Cartier een mooi vervolg.

De Calibre de Cartier uit 2010 was niet alleen opvallend door het zeer geslaagde design, het was ook het eerste Cartier horloge met een manufactuur (zelf ontwikkeld en gemaakt) uurwerk. In de nieuwe Calibre de Cartier Chronograph zit nu een nieuw eigen uurwerk: het automatische kaliber 1904-CH MC. Een uurwerk met een bijzonder hoge gangnauwkeurigheid en afwerkingsgraad (zichtbaar door de bodem onder het horloge), met de bediening van de chronograaffuncties via een kolom wiel ? karakteristiek voor hoge kwaliteit chronografen.


Hoewel de chronograaf net zo groot is als het ?driewijzer?model (42 millimeter), oogt de wijzerplaat niet voller ? ondanks de aanwezigheid van de twee subwijzerplaten voor het tellen van de chronograaf minuten en uren. Dit is bereikt door het verplaatsen van de ?treinrails? indexering van de wijzerplaat naar een schuine bezel rond het glas en het weglaten van de gewone ?kleine seconde?, waarvoor in de plaats het datumvenster is gekomen. De Calibre de Cartier Chronograph is hierdoor nog meer in balans dan het model uit 2010. Wederom een zeer mannelijk model van Cartier dus, voorbestemd om een icoon te worden.


Calibre de Cartier Chronograph - klik aan voor een grote afbeelding


De Calibre de Cartier Chronograph is er in acht modellen, van het geheel stalen model tot een gouden model met edelstenen, aan verschillende stalen of lederen horlogebanden. Kijk op Cartier.com voor verkooppunten, meer nieuws en informatie.


Foto?s: Laziz Hamani © Cartier