Raymond Weil ondersteunt de UICC (Union for International Cancer Control) in de strijd tegen kanker. Via de RW Club is het mogelijk om in september een Raymond Weil Freelancer chronograaf aan te schaffen, in een speciale gelimiteerde editie van 34 stuks, waarvan 25% van de verkoopopbrengst wordt gedoneerd aan de UICC.

Elk jaar worden wereldwijd meer dan 11 miljoen nieuwe gevallen van kanker vastgesteld en sterven ruim 8 miljoen mensen aan deze ziekte ? 70% daarvan in landen waar de inkomens laag liggen.  Kinderen die in ontwikkelingslanden leven en waarbij kanker wordt vastgesteld, hebben een overlevingskans van minder dan 50%. In welvarende landen is die kans meer dan 80%. Bij dat alles is het van belang te weten dat 30-40% van alle gevallen van kanker voorkomen kunnen worden, door een vroege diagnose en aansluitend een adequate behandeling. Raymond Weil voelt zich als familiebedrijf verplicht om de kracht van het merk te gebruiken om de aandacht te vestigen op deze ziekte, en tegelijk de educatie rondom het thema te versterken en de verstrekking van middelen om kanker te bestrijden te bespoedigen.


Raymond Weil Freelancer RW Club limited editionAls onderdeel van Raymond Weils bijdrage aan de bestrijding van kanker, heeft het Zwitserse horlogemerk de Freelancer RW Club limited edition ontworpen. Deze chronograaf met Valjoux/ETA 7750 automaat, springt direct in het oog door de stralend witte wijzerplaat in de klassieke, 42 millimeter brede stalen kast. Door het weglaten van de gewone secondewijzer krijgt de wijzerplaat een rustige uitstraling, waardoor er extra aandacht voor de vensters van de dag en de datumaanduiding is.


De totale oplage van dit fraaie horloge is beperkt tot 34 stuks ? een verwijzing naar het 34-jarige bestaan van het merk Raymond Weil. De “RW Club limited edition” wordt uitsluitend in de maand september verkocht via de RW Club, die bereikbaar is via www.raymond-weil.com. Het horloge kost CHF 3.000,- (+/- ? 2.300,-), waarvan het horlogemerk 25% doneert aan de UICC.