De nieuwe Transforma collectie van het exclusieve Zwitserse horlogehuis Parmigiani, is ontworpen om naar wens van de eigenaar te kunnen worden getransformeerd in haast ieder gewenst tijdmeetinstument. Het nieuwe model Transforma Chronograph zal over het algemeen als horloge met chronograaf, overdag om de pols worden gedragen. Maar het kan ook als zakhorloge, als stopwatch of als tafelklok worden gebruikt.

De multifunctionaliteit is bereikt door een bijzondere kooiconstructie van de horlogekast. Het middelste gedeelte kan uit de horlogekast worden losgemaakt, door het indrukken van twee knoppen aan de onderste bandaanzetten en worden overgezet in een houder aan een ketting, ontworpen voor de zakhorlogegedaante (die door de chronograaf ook als ouderwetse stopwatch kan worden gebruikt).


klik aan voor een grote afbeelding van de Parmigiani Transforma transformatie


Het horloge kan ook worden omgeturnd om dienst te doen als tafelklok. In dat geval wordt het horloge in een Coromandel-houten kast geplaatst, die gelijk aan de slag gaat als horlogeopwinder. Een mooie eigenschap van dit (in wezen) gangreserve apparaat, is dat het het horloge, na het opgewonden te hebben, altijd in verticale positie achterlaat, waardoor de tijd perfect afleesbaar is. Aan de zijkant van de houten behuizing zitten daarbij drie laatjes, waarin de ombouw voor het zakhorloge en ketting, de garantiekaart en andere Transforma accessoires kunnen worden opgeborgen.


de Parmigiani Transforma als tafelklok


Parmigiani heeft het hele horloge ? van ?Côtes de Genève? gedecoreerde wijzerplaat, de 43 millimeter stalen kast, tot en met het automatische kaliber PF 334 chronografen uurwerk ? in eigen huis ontworpen en gemaakt. Hierdoor mag Parmigiani zichzelf Manufactuur noemen ? een titel die het in 1996 opgerichte prestigieuze horlogemerk nog meer status geeft. Uitzondering is overigens de alligatorlederen horlogeband: die komt van Hèrmes.


De Parmigiani Transforma Chronograph kost ? 24.500,-. Kijk op Parmigiani.ch voor verkooppunten en meer nieuws over het horlogemerk.