De Omega Seamaster XXIX Limited Edition belooft de meest gewilde van de exclusieve Limited Editions te gaan worden die Omega voor en tijdens de Olympische Spelen in Peking aanbiedt. Omega is dit jaar - vaker dan elk ander merk ooit tevoren - voor de 23ste keer de officiële tijdmeter van de Olympische Spelen.de Olympische ConstellationsNaar de Olympische spelen toe heeft Omega al verschillende Limited Editions gepresenteerd. Zo werden al een jaar voor de spelen, op 8 augustus 2007, de Olympische Constellations aangeboden: een damesmodel waarvan 5 van de uurmarkeringen zijn voorzien van gekleurde edelstenen en het herenmodel met een secondewijzer met de Olympische ringen. Beide modellen worden, afhankelijk van de metaalsoort van de kast, verkocht in oplagen van 888 of 2008 stuks.


gelimiteerde De Ville Co-Axial Chronograph Ladies?288 dagen voor het begin van de spelen kwam Omega met de gelimiteerde De Ville Co-Axial Chronograph Ladies? in drie versies die refereren aan de Olympische medailles in geel-, wit- en roodgoud. De horloges zijn voorzien van een parelmoeren plaat en alligator band en hebben o.a. een met 42 diamanten ingelegde 18 karaats gouden lunet. Van elk van de drie versies worden 288 stuks verkocht.


twee Olympische modellen Aqua Terra Chronograph Limited EditionDe lancering van twee Olympische modellen Aqua Terra Chronograph Limited Edition was 188 dagen voor de Olympische Spelen. Een versie waarin 18 karaat roodgoud gecombineerd is met roestvrij staal en een versie geheel uit roestvrij staal. Beide zijn gelimiteerd tot 2008 stuks, hebben als contragewicht aan de chronoseconde de Olympische ringen en, net als de andere Olympische modellen, het logo van de Olympische Spelen in de achterdeksel van de kast gestempeld staan.


Omega Constellation Double Eagle Co-Axial ChronographOver enkele dagen, 88 dagen voor de start van de spelen, komt de Omega Constellation Double Eagle Co-Axial Chronograph op de markt in een dames- en herenversie in 18 karaat geel-, wit- en roodgoud, elk gelimiteerd tot 288 stuks. De herenmodellen hebben 18 karaat geborsteld gouden lunetten die bij de damesmodellen nog eens bezet zijn met 32 diamanten met een totaalgewicht van 1.23 karaat. De horloges hebben als contragewicht aan de chronoseconde de Olympische ringen en als extra referentie aan het geluksnummer 8, het thema van de Olympische collectie, zijn de 30 minuten- en 12 urentotalisators van de chronograaf samen in de vorm van een 8 weergegeven.


Omega Seamaster XXIX Limited EditionDe Omega Seamaster XXIX Limited Edition zal alleen tijdens de Olympische spelen worden aangeboden en zal daarmee het meest gewilde model uit de Olympische collectie van 2008 worden. De eerste uitgaven van 88 stuks zal op 8 augustus 2008 (08/08/08) zijn, de dag van de openingsceremonie. Daarna zullen op elke volgende dag, tot en met 24 augustus, 88 stuks van deze unieke Seamasters worden verkocht.

De Seamaster XXIX is geïnspireerd op de Seamaster XVI, de voorganger die voor de Olympische Spelen van Melbourne in 1956 werd uitgegeven. De XXIX heeft echter, vooral op technisch gebied, verbetering ondergaan zoals het Omega kaliber 2403 uurwerk, een moderne Co-Axiale chronometer.

Het horloge heeft een 100 meter waterdichte en 37 mm brede 18 karaat geelgouden kast, gouden opgelegde indexen, Omega-logo en het Romeinse cijfer XXIX dat aan de 29ste editie van de moderne Olympische Spelen in Peking refereert.
Op de achterkant van de kast staat het logo van de spelen in Peking en het geeft via een cijfercombinatie (bv 1/88) de dag waarop het horloge is uitgegeven tijdens de spelen en het nummer van die dag weer.