In februari 2014 zal Omega voor de 26ste keer de Olympische tijdmeting verrichten voor een Olympische spelen ? ditmaal voor de Olympische en Paralympische Winterspelen in het Russische Sochi. Ter ere van deze gelegenheid presenteert Omega tijdens Baselworld (de grootste horloge- en sieradenbeurs ter wereld, eind april 2013 in Bazel, Zwitserland) twee speciale edities van de Seamaster Planet Ocean genaamd ?Sochi 2014?, voor dames en heren.

Omega was in 1932 het eerste horlogemerk met een speciaal duikhorloge: de Omega Marine. Nu, ruim 80 jaar later, zet Omega op duikhorloge gebied nog steeds de toon met de Seamaster Planet Ocean modellen, die allemaal waterdicht zijn tot een druk van 60 BAR (600 meter). Zo ook de Omega Seamaster Planet Ocean 45.5 mm ?Sochi 2014? Limited Edition: een 45,5 millimeter breed herenhorloge waarvan de kast is gemaakt van roestvrij staal. De eenzijdig draaibare duikring is voorzien van een mat zwarte keramische inlay met een chromium nitride duikschaal, waarvan de witte stip op 12 uur wordt gevolgd door blauw gelakte indexen voor de eerst vijf, en rood gelakte indexen voor de twee vijf minuten, als verwijzing naar de vlag van de Russische Federatie waar de Winterspelen in 2014 worden gehouden.


Omega Seamaster Planet Ocean 45.5 mm ?Sochi 2014? Limited Edition - klik aan voor een grote afbeelding


Het horloge heeft een geschroefde achterdeksel van geborsteld staal, met daarop het ?Sochi 2014? Olympische logo en ingegraveerd ?Si14? (een verwijzing naar de balansveer) en het unieke nummer van de limitering met een maximum van 2014/2014 (2014 stuks). De wijzers en opgelegde indexen op de mat zwarte wijzerplaat zijn voorzien van wit Super-LumiNova, dat in het donker blauw licht geeft ? behalve de minutenwijzer, die in het donker groen licht geeft, en zo het aflezen eenvoudig en onmiddellijk maakt. Aan de zijkant van de kast, op 10 uur, bevindt zich een helium overdrukventiel. De Omega Seamaster Planet Ocean 45.5 mm ?Sochi 2014? is voorzien van Omega?s eigen co-axiale kaliber 8500 uurwerk met Si14 silicone balansveer.


de achterkant van de Omega Seamaster Planet Ocean ?Sochi 2014? Limited Edition


Het damesmodel, de Omega Seamaster Planet Ocean 37.5 mm ?Sochi 2014? Limited Edition, verschilt technisch niet veel van het herenmodel. Het uurwerk is een co-axiaal kaliber 8520 uurwerk, maar de waterdichtheid, lichtgevendheid en functionaliteit is hetzelfde, net als de limitering. Uiterlijk is het echter wel een wereld van verschil: het horloge is 8 millimeter smaller en voorzien van een fraaie, wit keramische duikring, waarop de blauwe en rode markering van de duikschaal prachtig uitkomt. Op de witte wijzerplaat zijn ook de urencijfers 6 en 9 rood en blauw, waardoor de Omega Seamaster Planet Ocean 37.5 mm ?Sochi 2014? Limited Edition één van de favoriete souvenirs van de aankomende Winterspelen zal zijn.


Omega Seamaster Planet Ocean 37.5 mm ?Sochi 2014? Limited Edition - klik aan voor een grote afbeelding


De Omega Planet Ocean ?Sochi 2014? modellen zullen naar verwachting na Baselworld (begin mei) in de winkels komen en kosten ? 4.750,- voor het dameshorloge en ? 4.930,- voor het herenhorloge. Omega zal tijdens Baselworld 2013 nog vele andere nieuwe modellen lanceren, die ook op Horloge.info gepresenteerd zullen worden. Kijk voor meer nieuws en informatie ook op Horloge.info/Omega en OmegaWatches.com.