OMEGA presenteert met gepaste trots haar eerste complicatie voor het in 2007 geïntroduceerde manufacture Hour Vision meesterwerk. Daarmee onderstreept het horlogehuis haar positie als technisch superieur horlogemaker.

De Ville Hour Vision ?Annual Calendar? bevat het nieuwe, volledig in huis geproduceerde uurwerk caliber 8611, een COSC-gecertificeerde chronometer met Co-Axial echappement en jaarkalender (dag- en datumaanduiding). De kalender kiest zelfstandig dag 30 of 31, mits het horloge voortdurend loopt en het mechanisme elk jaar op 1 maart met de hand wordt ingesteld. De eerste De Ville Hour Vision ?Annual Calendar? is vanaf maart 2008 verkrijgbaar in een gelimiteerde oplage van 160 stuks wereldwijd, dit ter gelegenheid van het 160-jarig bestaan van het merk OMEGA.

Manufacture en technische innovatie
OMEGA staat al 160 jaar voor hoogstaande horlogetechniek. Het huidige magnum opus, het manufacture uurwerk uit 2007 is een hoogstaande combinatie van pure techniek, innovatie en esthetiek. Hour Vision is niet alleen OMEGA?s toekomstvisie, maar biedt dankzij een innovatieve saffieren binnenkast een fraaie inkijk in het horlogehart; niet alleen het deksel, maar ook de beide zijkanten van het horloge zijn van transparant saffierglas. De traditionele ronde vorm van de De Ville geeft Hour Vision een eigentijds en stijlvol karakter, terwijl ook de technische superioriteit van het horloge zichtbaar is.

Uurwerk
Techniek is een belangrijk speerpunt voor OMEGA, getuige de huidige aandacht voor het eigen uurwerk en het geleidelijk doorvoeren van het gepatenteerde Co-Axial echappement in alle horlogelijnen. Het mechanische horlogehart is een schitterend vormgegeven 13-lijns uurwerk, OMEGA caliber 8611, en heeft een fraaie 18 karaats roségouden rotor en balansbrug. Het uurwerk wordt aangedreven door de automaatrotor die de bewegingen uit beide rotatierichtingen omzet in energie. Deze sterke combinatie biedt langdurig excellente gangstabiliteit en garandeert feilloze prestaties  met een gegarandeerde gangreserve van 55 uur. Een luxueuze afwerking tot in het kleinste detail zoals zwarte schroefjes, vervolmaken dit magnifieke OMEGA chronometer gecertificeerd horloge.

Wijzerplaat
Klik aan voor een grotere foto.OMEGA?s rijke erfgoed en ongeëvenaarde ervaring komt terug in elke detail van het horloge. De fraaie 18 karaats gepolijste witgouden kast is een kunststukje met vier laterale doorkijkvensters, die bovendien tot 100 meter waterdicht is. De elegante, klassieke, geborstelde zwarte wijzerplaat is omringd met een gesegmenteerde rodium urenschaal met daarin de ?Annual Calendar? gravure op 12 uur. Daaromheen in zwart-wit de minutenindex. De uurmarkeringen, de drie slanke wijzers en de omlijsting van de dag- en datumaanduiding zijn uigevoerd in fijn gepolijst 18 karaat roségoud, evenals het opgelegde OMEGA logo.

Manufacture
Manufacture is het allerhoogste kwaliteitsniveau dat een horlogemerk kan realiseren. Alle onderdelen van het manufacture-uurwerk zijn exclusief door OMEGA ontwikkeld en vervaardigd. Maar het in huis vervaardigen van een exclusief uurwerk was nog niet genoeg voor OMEGA. Ook de precisie van het Co-Axial echappement ? OMEGA””””s exclusieve coaxiale ankergang ? en de vrije springbalans zijn verbeterd, zowel qua design als door de toepassing in een groter (13-lijns) uurwerk. OMEGA presenteert met deze Hour Vision ?Annual Calendar? een schitterend horloge: de volgende stap in haar toekomstvisie.

De Ville Hour Vision ?Annual Calendar? limited edition wordt geleverd in een fraaie houten box met vier laterale ?vensters? waardoor het horloge in de doos zichtbaar is. Dit unieke jubileummodel is gelimiteerd tot 160 stuks wereldwijd en zal beperkt in Nederland verkrijgbaar zijn.

Adviesprijs: ? 18.800,-.