Op 4 augustus, enkele dagen voorafgaand aan de openingsceremonie van de XXIX Olympiade in Beijing, opende OMEGA met trots haar Olympische paviljoen. In het bijzijn van Swatch Group CEO Nick Hayek, OMEGA President Stephen Urquhart, en OMEGA Olympic Manager Christophe Berthaud werd het 2500 m2 grote paviljoen voor geopend verklaard.

Ook Jacques Rogge, President International Olympic Committee, Tu Mingde, assistent van de President van het Beijing Olympic Committee for the Olympic Games (BOCOG) en Gerhard Heiberg, hoofd marketing IOC, genoten van de feestelijkheden. De atleten Ian Thorpe, Alexander Popov, speedskater Yang Yang en schutter Xu Mai Feng waren ook bij de opening aanwezig en zagen Jacques Rogge met loep en hagelwitte overjas onder toeziend oog van alle aanwezigen ploeteren met een andere tak van sport: het assembleren van een OMEGA-kaliber.


In het OMEGA Paviljoen is een permanente expositie te zien van legendarische OMEGA horloges en tijdmeetapparatuur die OMEGA voor de topsport ontwikkelde. Ook de virtuele cockpit van het Solar Impulse vliegtuig en een roei-experience maken deel uit van deze bijzondere brand experience. Omega heeft een ongeëvenaarde positie op het gebied van sport timing. Innovaties van het huis uit Bienne hebben bijvoorbeeld geleid tot het nauwkeuriger vastleggen van records (Fotofinish) en het was OMEGA dat sport én timing voor het publiek thuis in beeld bracht, op de televisie. Ook de grote scoreborden in stadions zijn een OMEGA-vinding.OMEGA Pavillion ligt op steenworp afstand van het nu al legendarische ?Vogelnest?. Tijdens de Olympische Spelen is het paviljoen dagelijks geopend van 10.00 uur tot 20.00 uur.