Ook op nummer 7 in de lijst met meest gelezen artikelen op Horloge.info, staat een artikel over een smartwatch: de iWatch van Apple. Het horloge is er nog niet, maar alles wijst er op dat Apple er serieus mee bezig is. Het moet dan natuurlijk wel een fantastisch product worden, anders is het Apple onwaardig, en dat kost tijd. We wachten af, maar met twee artikelen in de top tien, is de smartwatch het meest opvallende nieuws van 2012/2013. Het artikel werd op 14 februari 2013 gepubliceerde en had als titel ?Apple horloge ?iWatch? gaat er komen?:

Tenminste, volgens bronnen van Bloomberg, Wall Street Journal en New York Times binnen Apple en belangrijke toeleveranciers van Apple. ?iWatch? zal de voor de hand liggende naam zijn en qua functionaliteit zal het voornamelijk een Siri-gebaseerde afstandbediening zijn voor je Apple producten in de iCloud voor de iPhone, iPad en het toekomstige Apple TV (iTV).


De genoemde nieuwsmedia zijn over het algemeen welingelicht, dus dat het langverwachte en veel besproken horloge er gaat komen, lijkt zeer waarschijnlijk. Vandaag werd zelfs bekend dat (volgens wederom een bron) een team van 100 mensen in Apple?s hoofdkantoor in Cupertino bezig is met het design van het horloge. Het Amerikaanse bedrijf Corning, dat ook het glas voor de schermen van de iPhone maakt, kondigde vorig jaar al aan glas te hebben ontwikkeld dat als papier kon buigen zonder te breken. Omdat Apple dit sindsdien toepast in allerlei designs in gebouwen en prototypes, is de aanname dat het horloge hiervan gemaakt zal worden, geen vreemde.


Voorlopig zijn het allemaal nog speculaties, maar feit is dat Apple?s topman (Steve Jobs opvolger) Tim Cook wel op korte termijn een nieuwe gadget nodig heeft, om de aanhoudende daling van de beurskoers (-35% sinds september 2012) en dus de waarde van het bedrijf een halt toe te roepen. De iWatch moet dan wel wat gaan toevoegen aan het inmiddels al ruime aanbod ?smartwatches? ? en als op Siri-gebaseerde afstandbediening voor andere Apple apparaten, met verbinding met de iCloud, zou het dat nog best wel eens kunnen.Één praktisch probleem moet Apple wel zien te tackelen (iets wat de makers van de roemruchte smartwatch Pebble bijvoorbeeld waren vergeten): de iWatch moet ten minste spatwaterdicht zijn. Met een USB poort, microfoon en speaker zal het nog een hele uitdaging worden.