MeisterSinger is één van de weinige merken die elk jaar een plek in de Horloge.info toplijst met meest gelezen artikelen heeft gehad. Na een zevende en twee keer een achtste plaats, lijkt MeisterSinger ook nog aan populariteit te winnen en dringt de top 5 binnen. Het horlogemerk blijft in de Benelux ongekend populair en het artikel ?MeisterSinger Singulator en Singular in Koningsblauw?, gepubliceerd op 1 november 2012, is daarvan het beste bewijs:

Blauw is altijd al één van de edelste en duurste kleuren geweest en het is dan ook niet voor niets de favoriete kleur voor koningen en leiders om zich in te presenteren. De beslissing van MeisterSinger om hun meest exclusieve modellen nog royaler te maken door ze in een gelimiteerde koningsblauwe uitvoering te presenteren is dan ook niet verwonderlijk en de nieuwe Singulator en Singular ogen niets minder dan koninklijk.


De Singular (foto boven) is MeisterSinger?s eigenwijze interpretatie van de chronograaf. Typisch voor MeisterSinger wordt de gewone tijd door slechts één extra lange urenwijzer aangegeven, maar de Singular heeft ook een chronograaffunctie via een centrale secondeteller en decentrale 30-minutenteller. De opgelegde dubbelcijferige urenaanduiding en wijzers zijn van een sublieme goudkleur, die met de achtergrond van de koningsblauwe wijzerplaat een harmonieus en tijdloos geheel vormen.


De Singulator is de regulator van MeisterSinger. Waar een normale regulator de tijd weergeeft via een centrale minutenwijzer met decentrale uren en seconden, heeft de Singulator de uren centraal ? iets wat voor een regulator een unicum is. De nieuwe Singulator heeft witte wijzers boven de koningsblauwe wijzerplaat, die voorzien is van een zonnestraalmotief (Sonnenschliff). Hierdoor heeft het horloge een bijzonder mooie diepte en ? met de juiste lichtinval ? een schittering als Ultramarijn.


MeisterSinger Singulator in koningsblauw


Beide horloges hebben saffier glas en een zichtbodem op een 43 millimeter brede horlogekast en worden gemaakt in een tot 30 stuks beperkte eerste oplage. De MeisterSinger Singular is voorzien van een automatisch Valjoux 7750 kaliber uurwerk en kost ? 2.598,-. De MeisterSinger Singulator heeft een Unitas 6497 uurwerk en kost ? 4.798,-. De prijzen wijken niet af van de prijs van de seriemodellen.


Kijk voor verkooppunten en informatie op Horloge.info/MeisterSinger en MeisterSinger.de.