Op nummer 10 van de Horloge.info Top 15 meest gelezen artikelen 2013/2014 is alweer het derde (en tevens laatste) Nederlandse horlogemerk te vinden. Alpina is eigendom van het echtpaar Stas ? geboren en getogen in Nederland ? dat ook eigenaar is van Frederique Constant. Alpina kwam in de eerste vier edities van de toplijst niet voor en timmert dus goed aan de weg. Het model waarmee Alpina de toplijst haalt, wordt besproken in het artikel ?Alpina StarTimer Pilot Chrono Big Date: Typisch Vliegeniershorloge? dat op 17 juli 2013 werd gepubliceerd.

De nieuwe Alpina StarTimer Pilot Chrono Big Date is niet gemaakt voor mensen die het liefst in de business class reizen, maar is bedoeld voor degene die liever aan de stuurknuppel zit en in een fractie van een seconde beslissingen moet nemen. Het technische horloge is een typisch vliegeniershorloge met een quartz chronografen uurwerk, met op de kastbodem een afbeelding van een Cessna Citation als verwijzing naar het partnerschap dat Alpina heeft met de Cessna Aircraft Corporation.

De horloges uit de StarTimer Pilot Chronograph Big Date collectie zijn puur functionele horloges, zonder poespas. Ze zijn voorzien van de perfect afleesbare wijzerplaten uit de Alpina StarTimer lijn, waaraan alles is ontworpen om piloten van essentiële informatie te voorzien, op het moment dat hij dit nodig heeft. Wijzerplaten zijn beschikbaar in zwart, grijs of groen en voorzien van Superluminova indexen, voor een optimale afleesbaarheid ook onder slechte lichtomstandigheden. Aan de basis van de chrono secondewijzer is het rode ?Alpiner? driehoek geplaatst en voor andere doeleinden dan het vliegen in een straaljager, zijn de horloges waterdicht tot 100 meter.


Alpina StarTimer Pilot Chrono Big Date - klik aan voor een grote afbeelding


De stalen kasten met een extra brede 44 millimeter diameter zijn gemaakt uit twee stukken en bevatten het nieuwe AL-372 quartz chronografen uurwerk. Dit uurwerk voorziet het horloge van een extra grote datumaanduiding via twee schijven en tijdmeet mogelijkheden tot maximaal 12 uur. Aan de Alpina StarTimer Pilot Chrono Big Date zit een stoffen Cordura horlogeband, maar er kan ook gekozen worden van een roestvrijstalen band.


De nieuwe Alpina horloges kosten in staal met Cordura horlogeband ? 795,- en met een PVD zwarte kast met een Cordura band of in staal met een stalen band ? 895,-. Kijk voor meer nieuws en informatie over Alpina op Horloge.info/Alpina of bezoek Alpina-Watches.com.