In horlogeland was de trend de laatste jaren groter, dikker, breder en luxer. Maar sinds de wereld in een financiële crisis terecht is gekomen, lijkt daar een einde aan gekomen. Zo introduceert Nomos een nieuwe lijn horloges voor mensen met een wat smallere pols: Nomos 33. De 33 slaat, zoals verwacht, op de diameter van de kast in millimeters.

Jarenlang waren de Nomos modellen slechts in 35 mm verkrijgbaar en sinds dit voorjaar ook in 38 mm, maar ook bij Nomos wordt men (naar eigen zeggen) wijzer naarmate men ouder wordt. Vanzelfsprekend is het zo dat wat bij de ene persoon een klein horloge lijkt bij de andere enorm is; alles is relatief. Met de introductie van deze 33 serie heeft Nomos nu een modelijn die ook bijzonder geschikt is voor de smallere pols, zonder dat men teruggrijpt op diamanten en parelmoer wijzerplaten. Zo is de Nomos 33, die als modellen Tangente (foto boven), Orion en Ludwig voorkomt, een uniseks horloge en niet alleen voor vrouwen.


Nomos 33 Orion en Ludwig


Als uurwerk heeft Nomos het met de hand opwindbare manufactuur kaliber Alpha gebruikt. Alle modellen zijn voorzien van saffierglas aan de voorzijde, een zichtbodem is optioneel. Nieuw zijn ook de suède banden die deze horloges een nog aparter uiterlijk geven. De winkelverkoopprijzen beginnen bij ? 920,-.


Zie voor meer informatie en nieuws over Nomos Horloge.info/Nomos en www.glashuette.com. Voor verkooppunten kunt u de website van importeur Time Company bezoeken: www.timecompany.nl.