Naar goede gewoonte pakt cK Watches weer uit met enkele nieuwe dameshorloges die dankzij hun eenvoud in design ongetwijfeld in de smaak zullen vallen. Zowel de juwelen- als horlogecollecties van Calvin Klein zijn immer herkenbaar door vormgeving en materialen die quasi niet uit de mode kunnen gaan, maar altijd met net dat ietsje anders, wat de ontwerpen dan weer juist zo modieus maakt.

Modemastodont Calvin Klein veroverde met eenvoud en knowhow de modewereld. Die eenvoud waaruit alles is ontstaan, vinden we nog altijd terug in de kleding, maar zeker ook in de accessoires. Kwaliteit behoeft geen schreeuwerige ontwerpen, het is de inhoud die belangrijk is. Het merk blijft die filosofie trouw en zet dat voort in de horlogecollecties.
Schitterend in haar eenvoud is het nieuwe horlogemodel cK Glam. Een subtiel en fris design? dit model is duidelijk geïnspireerd op transparantie en zuiverheid, een horloge met hoog zen-gehalte als het ware. Het uurwerk zit in een gepolijst roestvrij stalen kast die afgewerkt is met mineraalglas waardoor je door de linker- en rechterzijde kan kijken. De rechthoekige wijzerplaat gevat in deze ronde kast, is uitgevoerd in wit, zwart, beige of lichtgrijs. Minuten- en uurwijzers in gepolijst nikkel geven de tijd duidelijk weer. Het polsbandje lijkt onder het glas door te lopen, maar in werkelijkheid is het de rechthoekige wijzerplaat. Het polsbandje zelf is beschikbaar in dezelfde tinten als de wijzerplaat: wit of zwart leder en beige of lichtgrijs satijn, met een vernieuwde gespsluiting, en natuurlijk in damesformaat.


cK DelightBroze en sensuele vormen liggen op hun beurt aan de inspiratiebron van het elegante model cK Delight. Het horloge is als het ware een stalen armband die zich vloeiend rond de pols begeeft, met daarin een ovale kast gevat. De wijzerplaat is er in zwart, spiegelend of met PVD coating in goudkleur, afgewerkt in mineraal glas, geaccentueerd door de twee bogen van de gepolijst roestvrij stalen armband met een kleine klepsluiting. Luxueus en elegant, een echte ?delight? voor het oog.


Dat je met zo?n elegant horloge best niet onder de douche gaat staan, spreekt voor zich; mooie dingen vragen altijd om veel zorg en aandacht. Met een waterdichtheid tot 30m kan het wel tegen wat spetters, geen nood dus als een zomerse plensbui u mocht verrassen. Onder de subtiele vormgeving doen Zwitsers kwartsuurwerken de horloges immer tikken. En wat dat die mooie ontwerpen van Calvin Klein Watches nòg aanlokkelijker maakt, zijn wel de al even subtiele prijzen: ? 190,- voor de Delight en ? 250,- voor de Glam.


De twee modellen zijn slechts een greep uit de nieuwe collectie van cK; zie voor meer informatie www.ck.com.


Tekst © Horloge.info door Mylène Koppyn