Casio lanceert de EQW-M1100, een nieuw horloge in de analoge Edifice-serie met een 1/1000ste seconde stopwatch en een dynamische subwijzerplaten voor diverse tijdmetingen. De analoge, stalen Edifice-horloges stralen snelheid en intelligentie uit. Door de beweging van de wijzers en de opvallende 3D wijzerplaat roepen ze een gevoel van snelheid op.

De nieuwe EQW-M1100 beschikt over een stopwatch die de verstreken tijd aangeeft door een slimme combinatie van een tweede wijzer en de subwijzerplaten. De schijfindicatie op  9 uur draait vooruit en achteruit. Wanneer de gebruiker de tijdmeting stopt, geeft de indicator de waarde zowel in 1/1000ste als in 1/100ste seconde aan. Deze geavanceerde functie, gecombineerd met het dynamische wijzerplaatdesign, benadrukt de snelheid van motorsport, een uitstraling die elke Edifice heeft.


Casio Edifice EQW-M1100CDe EQW-M1100 heeft een wijzerplaat die is opgebouwd uit twee lagen. Een deel van de bovenste wijzerplaat is weggelaten om het afwijkende design van de onderliggende laag te tonen. Dit benadrukt het driedimensionale uiterlijk van de wijzerplaat en toont de dynamische functionaliteit van Edifice. De mechanische look van het ontwerp wordt versterkt door de vier schroeven op de buitenring.


De nieuwe Edifice is voorzien van een groot aantal functies meer dan de stopwatch alleen, waaronder alarm, batterij indicator en wereldtijden. De stroomvoorziening komt van de Tough Solar-technologie van Casio, die het horloge laat werken op zowel zonlicht als fluorescerend licht. Voor een nauwkeurige tijdweergave ontvangt het horloge standaard radiosignalen van zes zendstations over de gehele wereld en stelt zich zo nodig zelf bij.


De Edifice EQW-M1100C (zwart) en EQW-M1100DB (staal) zijn per direct verkrijgbaar voor ? 299,-. Zie voor meer informatie www.casio-europe.com en www.edifice-watches.eu.