Thomas Prescher met zijn Tourbillon TrilogieThomas Prescher werd in 1966 in Noordwest Duitsland geboren. Na zijn kapiteinsopleiding bij de Duitse Marine besloot hij een horlogemakersopleiding bij IWC te gaan volgen. Deze sloot hij als beste van zijn jaar, èn één jaar voor het geplande einde van de opleiding af.
 
Na enkele banen voor bedrijven als Audemars Piguet (service afdeling), Gübelin (restauratie en unicaten) en Blancpain (productieleider), richtte hij in 2002 zijn eigen onderneming op. Zijn producten onderscheiden zich door het hoge niveau van horlogemakersschap en in al zijn horloges wordt de kennis die Prescher op het gebied van handwerk bezit duidelijk. Zo zijn alle uurwerken met de hand gegraveerd en zichtbaar door een zichtbodem.
 
drie assen tourbillonIn 2004 presenteerde hij zijn “Tourbillon Trilogie” aan de wereld, bestaande uit drie vliegend gelagerde tourbillons met constante aandrijving. Dit ensemble, bestaande uit een één as, twee assen en drie assen tourbillon was bijzonder opzienbarend. Tot op dat moment was er nog niemand in staat geweest een drie assen tourbillon (functionerend) in een polshorloge in te bouwen.


Zeer indrukwekkend zijn de horloges uit de Tempusvivendi lijn waarbij de tijd aangegeven wordt door figuren. Deze laten vanuit hun rustpositie, door een druk op de kroon, de tijd zien en vice versa. Deze lijn wordt door de Sculptura Una lijn aangevuld, die met hetzelfde principe de tijd aangeven maar dan met wijzers.


Naast de bestaande lijnen maakt Thomas Prescher ook nog steeds unicaten en kleine series voor zijn enthousiaste klantenkring.


http://www.prescher.ch/