Techné GoshawkHet merk Techné werd in 2004 opgericht door de Zwitserse horloge verzamelaar en handelaar Franck J. Als bekroond ontwerper en goudsmid bracht hij na meerdere jaren hard werken zijn eerste eigen horloge op de markt. Dit gepatenteerde horloge, de Techné Sparrow Hawk, ging voor het eerst in productie in 2004 en werd een onmiddellijk succes. Er is inmiddels ook een opvolger; de Techné Goshawk.


Als bergbeklimmer en zeiler, is de ontwerper bekend met de uitdagingen waarmee horloges te maken krijgen, in soms barre omstandigheden. De drager moet op het horloge kunnen vertrouwen en het mag niet in de weg zitten. Deze twee uitgangspunten zijn de basis voor het ontwerp en de filosofie van Techné: een helder en duidelijk horloge met een ergonomisch ontwerp – en tegen een betaalbare prijs.


Techné's rotorDe naam Techné komt uit het Grieks. Het houdt de “systematische en praktische toepassing van kennis” in. Het model “Goshawk” is een mooi voorbeeld hoe een ontwerp een breed publiek kan aanspreken.  Door gebruik te maken van de robuuste mechanische Miyota uurwerken van het Japanse Citizen, kan er tegen een aantrekkelijke prijs zeer goede kwaliteit geleverd worden. De speciale Techné rotor geeft de horloges daarnaast iets unieks en exclusiefs mee.


http://www.technewatches.com/