Het is 1895 wanneer Moise Dreyfuss in het Zwitserse La-Chaux-de-Fonds het bedrijf Rotary Watches opricht. Inmiddels staat de vierde generatie Dreyfuss aan het roer van dit succesvolle familiebedrijf. Met groot vakmanschap maakt Rotary Watches al meer dan een eeuw stijlvolle en betaalbare horloges.

Officiële horlogeleverancier van het Britse leger Moise Dreyfuss begint zijn bedrijf Rotary Watches in 1895 na eerst ervaring te hebben opgedaan als vertegenwoordiger van een horlogefabriek. In 1915 vertrekken zijn twee zoons Georges en Sylvain naar Groot-Brittannië om daar de (horloge)markt te veroveren. In 1920 openen zij een kantoor. De horloges worden uit Zwitserland geïmporteerd. Het bedrijf blijft groeien en in 1925 introduceren ze het Rotary-logo; een gevleugeld wiel. Het is 1940 wanneer Rotary benoemd wordt tot de officiële horlogeleverancier van het Britse leger. In 1987 treedt Robert Dreyfuss toe in het bedrijf, de vierde generatie van een volledig onafhankelijk familiebedrijf. In 2000 opent Rotary Watches het nieuwe hoofdkantoor op Regent Street in Londen.

In de loop der jaren heeft Rotary verschillende prijzen in de wacht weten te slepen. Zo wint het bedrijf in 2002 en 2003 de UK Jewellery Award en de Supplier of the Year Award. Met meer dan 1000 verkooppunten in 35 landen is Rotary uitgegroeid tot een organisatie met internationale allure.

Rotary horloges zijn te typeren als eigentijds klassiek: geschikt voor de moderne man en vrouw. De stijl is sportief en tegelijk chic en elegant. Rotary onderscheidt zich door een tijdloze elegantie die eigen is aan het merk. De horloges hebben bovendien een scherpe prijs/kwaliteit verhouding. De horloges zijn draagbaar; zowel formeel als casual. Fijne techniek Rotary maakt uitsluitend gebruik van kwalitatief hoogwaardige materialen. Zo zijn alle horloges voorzien van een Zwitsers Eta-uurwerk en saffierglas. Rotary investeert voortdurend in produktontwikkeling en nieuwe technieken. Eén van de technieken die ze toepassen is de ‘Dolphin Standard’. Een techniek die garant staat voor de waterdichtheid van een groot deel van de collectie. Het meest opvallende model is de Rotary Revelation: ‘s werelds eerste gepatenteerde horloge met een roteerbare kast. Ideaal voor de internationale zakenman die veel reist tussen verschillende tijdzones. Bijzonder zijn ook de dameshorloges met verwisselbare Swarovski-stenen in verschillende kleuren.


http://www.rotarywatches.com/