Prometheus Watch Company is een onafhankelijk horlogemerk gevestigd in Portugal. Prometheus werd in 2008 opgericht door Carlos Carvalho, die besloot om zijn passie om te zetten in een zakelijke onderneming. De start van het eigen horlogemerk komt voort uit een passie voor (mechanische) horloges gecombineerd met een drive om deze horloges ook betaalbaar en met een goede kwaliteit in de markt te kunnen zetten.


De keuze voor de merknaam Prometheus geeft aan wat Carvalho’s visie is. Prometheus is een figuur uit de Griekse mythologie, die het vuur bij de olympische goden stal en het schonk aan de mensheid. De mensheid leerde vervolgens met dit vuur metaal te bewerken en een technische beschaving te ontwikkelen. Prometheus wordt hierdoor geassocieerd met techniek en vooruitgang. Carlos Carvalho ligt toe: “Wij willen onze horloges voor een breed publiek toegankelijk maken, met dezelfde techniek en kwaliteit als de traditionele Zwitserse merken. Met onze modellen kan iedereen van deze producten genieten, zonder de hogere prijzen die veel Zwitserse merken hanteren”.
Prometheus horloges worden gemaakt in het Zwitserse Jura-gebergte, de traditionele thuisbasis van de Zwitserse horloge-industrie. Hierdoor mogen zij het predicaat “Swiss Made” dragen. Tevens wordt het predicaat gezien als een garantie voor precisie, aandacht voor details en duurzaamheid.


De horloges zijn waterdicht tot 300 meter (een volgend model zelfs tot 1001 meter). Alle horloges hebben een oplage van maximaal 500 stuks en zijn individueel genummerd. Prometheus maakt alleen gebruik van Zwitserse uurwerken (met name de ETA uurwerken). Daarnaast hebben alle horloges krasvast saffierglas. Heldere afleesbaarheid en precisie zijn kenmerken van alle Prometheus horloges.


http://www.prometheuswatch.com/