Het merk Memotime werd enkele decennia geleden gecreëerd door Zwitserse horlogemakers met een passie voor zeilen. Zij patenteerde en ontwikkelde een exclusief systeem dat de 10 minuten en 5 minuten voor de start van een regatta aftelt. Dit horloge wordt ontwikkeld onder de naam MEMOSAIL.In 1992 was Memotime de officiële sponsor voor de America 3 die de beroemde America’s Cup won. Het beroemde bedrijf Corum was tot 2000 de eigenaar van Memotime en heeft toen besloten het bedrijf te verkopen aan de werknemers, juist ook omdat deze medewerkers alle “know-how” en ervaring hebben in het maken van deze speciale horloges. 

Na twee jaar ontwikkeling kwam Memotime terug op de markt met hetzelfde concept als destijds echter vernieuwd met de huidige technieken.

Het bedrijf dat de MEMOSAIL horloges ontwikkeld genaamd LNC is gevestigd in La Chaux-de-Fonds, in het hart van de Zwitserse horloge industrie. Dit bedrijf werd al zeer snel bekend in de horloge industrie om haar zeer hoge kwaliteit uurwerk precisie en leverde aan de grootste internationale horlogefabrikanten.

Nu werken er meer dan 19 gespecialiseerde mensen met de meest recente technische apparatuur, speciaal voor het maken en ontwerpen van horloges.


http://www.memotime.ch/