Kees Engelbarts

Kees EngelbartsDe Nederlander Kees Engelbarts, woonachtig en werkzaam in Genève, creëert unieke, met de hand vervaardigde horloges. Hij maakt gebruik van een eeuwenoude Japanse techniek ?Mokume Gane? genaamd, letterlijk ?metaal met houtstructuur?. Kees Engelbarts is van oorsprong handgraveur, hij graveert in opdracht voor gerenommeerde Zwitserse horlogefabrikanten wijzerplaten, uurwerken, horlogekasten enz.

In 1997 besluit Engelbarts zijn eigen horloges te gaan maken. Zijn afweging: waarom zou een horloge de naam van de horlogemaker (de technicus) dragen wanneer het gaat om het esthetische aspect namelijk de gegraveerde wijzerplaat of het prachtig versierde uurwerk? Is het dan niet logischer om het horloge naar zijn vormgever te noemen?  Engelbarts? manier van denken bleek aan te slaan; hij creëert unieke horloges voor ?n selecte klantenkring die op zoek is naar ?iets anders?.

Engelbarts maakt maar enkele stukken per jaar en gebruikt alleen de beste materialen en uurwerken voor zijn horloges. De uurwerken dateren uit de jaren 1950 tot 1970 maar zijn nooit eerder gebruikt. De after sales service wordt gegarandeerd door het feit dat Engelbarts extra uurwerken bewaart per gemaakt horloge.

Wanneer men een Engelbarts horloge van dichtbij bekijkt wordt het duidelijk dat het gemaakt is met veel liefde en passie. ?Met de hand vervaardigd? is voor Engelbarts meer dan een marketing slagzin.


http://www.kees.ch/

Gerelateerd nieuws

Hieronder vind je nieuws van Kees Engelbarts