Giuliano MazzuoliGiuliano Mazzuoli woont in Tavarnelle Val di Pesa, in de heuvels van de Chianti regio van de Toscane, vlak bij Florence. Hij werd hier geboren en het is ook de plaats waar hij zijn activiteiten als ontwerper en ondernemer uitvoert, samen met zijn familie. Zijn eigen stijl kenmerkt de ontwerpen van zijn horloges en pennen. Ze zijn gebaseerd op alledaagse objecten in zijn omgeving en hebben zo een heel eigen en authentieke uitstraling.


Sinds Giuliano Mazzuoli in de jaren 1970 de familiedrukkerij van zijn vader erfde, is er veel gebeurd. Giuliano Mazzuoli is wereldwijd beroemd om zijn kwalitatief hoogstaande agenda’s, notitieboeken en pennen. Hij heeft de aandacht van een groot internationaal publiek weten te trekken en is al jaren leverancier van The Museum of Modern Art (MoMA) in New York.


Sinds 2004 gaat Giuliano Mazzuoli’s aandacht en passie voor ontwerpen ook uit naar de wereld van het horlogemaken. Hij ontwerp onder eigen naam exclusieve horloge. Giuliano Mazzuoli ContagiriZijn eerste collectie, de Manometro, was een onmiddellijk succes en wordt over de hele wereld verkocht bij de meest exclusieve horlogiers. De Manometro is er inmiddels in vele uitvoeringen en als chronograaf.


In 2008 volgt zijn volgende ambitieuze project, de Contagiri. Dit ontwerp, waarbij de minuten en uren door één wijzer aangegeven worden, en het opwinden en verzetten van de tijd via een hendel aan de zijkant en de bezel wordt gedaan, ontvangt veel positieve reacties om z’n technische bijzonderheid als ook het originele ontwerp. De Contagiri is er ook in verschillende limited editions voor Alfa Romeo en een speciale uitvoering opgedragen aan Paul Newman.


http://www.giulianomazzuoli.com/