Dubey & Schaldenbrand – Mechanische meesterwerken
Dubey & Schaldenbrand is in 1946 opgericht door Georges Dubey en Rene Schaldenbrand. Cinette Robert, van Zwitserse origine, uit de bergen van Neuchâtel en achterkleindochter van de fameuze horlogemaker Meylan-Lecoultre, staat nu aan het roer van Dubey & Schaldenbrand.

De opleving van Dubey & Schaldenbrand begon als een ode aan het verleden, toen Cinette Robert besloot om haar kluis met een wonderbaarlijke collectie oude uurwerken te openen. Tijdens de jaren ’70 en begin jaren ’80, was Cinette Roberts één van de weinige visionairs die veel horloge uurwerken en onderdelen opkocht. Met de opkomst van quartz uurwerken tijdens deze periode, verloren veel fabrikanten van mechanische uurwerken alle hoop. Cinette Robert kocht alles wat ze kon kopen en had meer dan 6000 antieke uurwerken verzameld.
Door voor elk uurwerk een kast te ontwerpen die bij de tijdsgeest past waarin het werd gemaakt, vond Dubey & Schaldenbrand al snel een niche-markt onder de verzamelaars.
Omdat deze limited editions altijd uitverkocht waren, werd het tijd om een nieuwe collectie te lanceren op basis van moderne automatische uurwerken. Modern betekent niet dat dezelfde aandacht en zorg niet werd toegepast. Van de uurwerkgraveurs tot de wijzerplaat- en wijzermakers, ze delen allen dezelfde liefde en toewijding voor de zaken van het verleden.

Graveren
Het met de hand graveren van de uurwerken maakt elk Dubey & Schaldenbrand horloge uniek. Het graveren van de uurwerken kost erg veel tijd, elk onderdeel van het uurwerk wordt gedemonteerd en geduldig door bekwame vakmensen gegraveerd. Elke graveur voert zijn werk uit met inspiratie, fantasie en de creativiteit van het vakmanschap. Daardoor wordt elk uurwerk een uniek ‘kunstwerk’. Eenmaal gegraveerd, worden de onderdelen gepolijst, verguld en nauwkeurig teruggeplaatst in het uurwerk.


 Kenmerken van Dubey & Schaldenbrand horloges:
100% Zwitsers
– Uitzonderlijke waarde voor geld
– Uitstekend vakmanschap
– Beperkte hoeveelheden en limited editions; creëert zeldzaamheid
– Prachtige ontwerpen, zowel traditioneel als modern
– Verzamelaars waarde en erfstuk kwaliteit
– Uitzonderlijke handgegraveerde uurwerken
– Geen quartz
– Speciale aandacht voor details, geen compromissen voor kwaliteit
– Elk horloge is geregistreerd en genummerd
– Antieke uurwerken in sommige modellen
– Exclusieve antieke ‘Spiral’ (gepatenteerd in 1946)


http://www.dubeywatch.com/