Bexei

Aaron BecseiDe in Boedapest gevestigde horlogemaker Aaron Becsei is de derde generatie van een Hongaars horlogemakersgeslacht. Hij groeide op temidden van horloges en uurwerken. Hij ging naar een gewone school, maar volgde daarna al snel opleidingen gericht op een toekomst als horlogemaker. Om zichzelf verder te ontwikkelen en ervaring op te doen, ging hij zijn vader assisteren en helpen bij reparaties. Daarnaast volgde Aaron een opleiding aan de School of Technical Sciences of Budapest (CAD/CAM design). Aaron Becsei?s proefschrift ging over zijn idee voor een Tourbillon-horloge. In 2005 stond hij op Basel World met een klok voorzien van Tourbillion en werd hij als kandidaat-lid toegelaten tot de AHCI. In 2008 lanceerde hij de Bexei Primus.


De Bexei Primus is het eerste polshorloge van Bexei en is voorzien van een uniek en extreem gecompliceerd uurwerk. Aaron Becsei ontwikkelde vanuit zijn liefde voor het traditionele horlogemaken een ongekende tourbillon met drie assen. De vele bewegingen in dit spectaculaire mechaniek werken betoverend. De binnenste tourbillonkooi draait elke halve minuut volledig rond, de middelste doet daar 2,5 minuut over en de derde en buitenste kooi draait rond in 12,5 minuut. Naast de driedimensionale tourbillon (gewicht: 1,5 gram), is ook de fraai gegraveerde wijzerplaat een eyecatcher. Het horloge is verder uitgevoerd met een gangreserveaanduiding en de kast biedt aardige doorkijkjes in het uurwerk.


http://www.bexei.hu/

Gerelateerd nieuws

Hieronder vind je nieuws van Bexei

Bexei Primus: Hongaars Meesterwerk

PRIMUS is het eerste polshorloge van Bexei en is voorzien van een uniek en extreem gecompliceerd uurwerk. Aaron Becsei ontwikkelde vanuit zijn liefde voor het traditionele horlogemaken een ongekende tourbillon met drie assen. De vele …


Lees meer