Alfex

Alfex Big Date QuartzIn 1948 werd de basis gelegd voor de firma Alfex. De firma werd onder de naam Ferex SA geregistreerd door de oprichter, Ferdinand Gindraux en vestigde zich in Lugano. Niet lang daarna werden de eerste horloges over de hele wereld geëxporteerd. De belangrijkste markt was de Verenigde Staten, waar al na enkele jaren het eerste filiaal werd geopend.

Aan het eind van de jaren ?60 werden in de laagste prijsklasse al meer dan 5.000.000 horloges geproduceerd. In deze periode fuseerden de vier grootste producenten van goedkope horloges tot de Economic Swiss Time Gruppe in Basel. Deze succesvolle groep werd vervolgens door de SSIH (Omega, Tissot Groep) overgenomen.
De firma Ferex behoorde daarmee tot de grootste groep voor kant-en-klaarhorloges van Zwitserland. De verwachte steun van de SSIH bleef echter uit en niet lang daarna besloten de oprichters van Ferex weer een zelfstandige firma op te richten.

In 1974 werd Alfex opgericht door de oorspronkelijke eigenaar, Ferdinand Gindraux, en zijn medewerkster die al lange tijd in dienst was, Alfa Grosa. De heer Paul Perlmutter, die al lange tijd vertegenwoordiger in de VS was, werd eveneens vennoot. Dankzij de uitstekende relaties met de vroegere klanten kon de firma Alfex snel succes boeken.

Door de verplaatsing van de productie van goedkope horloges naar het Verre Oosten moest de firma Alfex een nieuwe koers gaan varen. In 1981 kwam Hans Saurer bij de firma en hij gaf de horlogecollectie van Alfex een nieuw gezicht. De productie van goedkope mechanische horloges werd gestart en de weg naar een nieuw, modern product werd ingeslagen.

Alfex FlatlineEr werd veel belang gehecht aan het design. Alfex werd toonaangevend voor de horlogemode. In 1994 werd een begin gemaakt met de samenwerking met internationale designers, waarbij Georg Plum met de Moments-collectie bijdroeg aan de verdere ontwikkeling van Alfex en voor een internationale doorbraak en onderscheidingen zorgde zoals de in 2006 gewonnen Red Dot Award voor de Flatline serie.

In 1997 trad Michela Bressan bij de firma in dienst. Niet lang daarna werd ze de verantwoordelijke persoon voor marketing en verkoop. Vanwege hun leeftijd verlieten Ferdinand Gindraux, mevrouw Grosa en de heer Perlmutter de firma.

In 2001 vestigde Alfex zich in het nieuwe kantoor- en fabriekspand in Manno bij Lugano. Dankzij de nieuwe moderne vestiging konden de logistiek en de productie aanzienlijk worden verbeterd.

Horloges van Alfex zijn uitgerust met Zwitserse precisie-uurwerken van Ronda en ETA. De Ronda werken garanderen met name een levensduur van de batterijen van maximaal zeven jaar. De mechanische automatische chronografen zijn voorzien van het beroemde werk Valjoux 7750, waarbij ook hier gebruik wordt gemaakt van de beste spiraalkwaliteit. Bovendien worden de werken met de hand veredeld en van blauwe schroefjes voorzien.

Horloges van Alfex worden uitsluitend gemaakt van hoogwaardig, antiallergisch of verguld edelstaal. Ook de meest ingewikkelde horloges zijn gegarandeerd waterdicht tot 30 m, en de nieuwste generatie van de sportlijn Aquatec zelfs tot 100 m.


http://www.alfex.com/

Gerelateerd nieuws

Hieronder vind je nieuws van Alfex