Hoewel bij horlogemerk MeisterSinger het kenmerk ?sportief? niet als eerste te binnen zal schieten, kan de nieuwe uitvoering van de Perigraph door de gekozen kleurstelling wel als sportief worden omschreven. Het horloge, dat naast de tijd via één wijzer ook de datum toont, heeft met de zwart, wit en rode accenten iets van een snelheidsmeter ? zij het in rustige stapjes van 5 minuten.

Het mooiste aspect van MeisterSingers Perigraph is en blijft de datumaanduiding, die de 1ste tot en met de 31ste dag van de maand geheel laat zien in een volledig rond en open datumvenster. Hierdoor lijkt het centrum van de wijzerplaat in het horloge te zweven, waardoor het model extra diepte krijgt. Bij de wijzerplaat van de nieuwe Perigraph is dit effect dankzij het contrast tussen de zwarte schijf en de antraciet grijze wijzerplaat alleen maar vergroot. Boven de wijzerplaat draait een witte wijzer langs witte indexen voor kwartieren en uren en rode indexen voor alle overige 5 minuten. Dit alles zit gevangen in een 43 millimeter brede PVD-zwart stalen kast, met daaraan een (naar keuze) zwarte of witte lederen band met rood stiksel, waardoor het geheel aan de pols een heel andere (en sportieve!) indruk krijgt dan de eerdere Perigraph modellen (die eerder klassiek ogen).


De nieuwe MeisterSinger Perigraph (met modelaanduiding AM1011) heeft een automatisch Sellita 200-1 uurwerk dat door de zichtbodem te bekijken is. Het horloge wordt in een gelimiteerde uitvoering van slechts 200 stuks gemaakt en kost ? 1.649,-. Kijk op Horloge.info/MeisterSinger voor meer nieuws en informatie over het merk of bezoek MeisterSinger.de.