Afmeting is immers een relatief begrip, ook wanneer het aankomt op horloges. De Granmatik van het Duitse MeisterSinger, met een diameter van maar liefst 52 millimeter, is hierop geen uitzondering.

Vanzelfsprekend is ook dit nieuwe model van MeisterSinger voorzien van het voor het merk kenmerkende één wijzer principe, waarbij elk streepje op de wijzerplaat voor 5 minuten staat. Het horloge heeft gebold saffier glas, wat al een uitdaging op zich was om in de oversized afmeting te fabriceren. Gecombineerd met het automatische kaliber 2824-2 ETA uurwerk, de fraai vormgegeven kast en de zeer solide kalfslederen band, is dit nieuwe model een robuuste eyecatcher van formaat.


Het horloge is verkrijgbaar met een zwarte, witte of ivoorkleurige wijzerplaat. De hoogte van de kast is 14 millimeter, het gewicht 135 gram. De stalen kast heeft een gesloten bodem en een geschroefde kroon, waardoor het horloge tot 100 meter waterdicht is. De winkelverkoopprijs van de MeisterSinger Granmatik bedraagt ? 1.298,-.


Er is ook een uitvoering met drie wijzers. Deze kost ? 1.398,-. Zie voor verdere specificaties de website van MeisterSinger www.meistersinger.de