Horlogemakers die prat kunnen gaan op een geschiedenis van een eeuw of meer, mogen altijd rekenen op een schare liefhebbers die zweren bij het ambacht dat van generatie op generatie overgaat. En terecht. Maar 21ste eeuwse horlogeontwerpers en ?producenten hoeven er niet voor onder te doen; integendeel. Immers, dit beroep ?kies? je heden ten dage niet zomaar. Het is een roeping.

Begin deze eeuw, in 2001, stortte Manfred Brassler zich op de productie van zijn eigen eerste vier horlogelijnen. Een jaar later stond hij al met zijn collectie op het prestigieuze Baselworld. Grote internationale orders en dito prijzen volgen elkaar snel op. Eén van de eigenschappen die Brassler?s collectie zo bijzonder en aldus opvallend maakt, is zijn invoering van het gebruik van slechts één wijzer. Of; herinvoering. Tijdsmeting begon immers met slechts één wijzer: denk aan bv. zonnewijzers. MeisterSinger combineert zo moeiteloos traditionele waarden met gesofistikeerd design, met de nadruk op de oorsprong van het ambacht van horlogemaker.


MeisterSInger Carelia met koperkleurige wijzerplaatEn dan komen we nu graag bij MeisterSinger?s sierlijke horlogemodel ?Carelia?. MeisterSinger horloges variëren doorgaans van 38 tot zelfs 52 millimeter, maar voor de damespols is er een iets kleinere variant voorzien van een stalen kast met een doorsnee van 34 millimeter. Carelia is nu opnieuw uitgebracht met opvallende nieuwe wijzerplaten in zilver, zwart, ivoor en koperkleurig, die meer aansluiten bij de herkenbare MeisterSinger stijl; sober, helder, chique.


Net als bij het merendeel van de modellen van MeisterSinger wordt ook bij Carelia de tijd aangegeven met slechts 1 wijzer; elk streepje op de wijzerplaat staat voor 5 minuten. Elk aspect van model Carelia is verfijnder dan de andere horlogemodellen, die doorgaans meer gewaardeerd worden door heren vanwege het grote formaat. De cijfers zijn sierlijker, de wijzer fijner en de kast platter. Dit laatste kan door het gebruik van het zeer platte mechanische Peseux 7001 uurwerk, dat door de zichtbodem te zien is.


klik aan voor een grotere afbeelding


Maar er is aan nog meer gedacht; dames houden immers van accessoires die feilloos bij hun outfit passen; dit is geen enkel probleem dankzij de leren horlogebandjes met krokoprint die in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn, waaronder winters donkerrood, zomers grasgroen en het eeuwig chique ?elfenbein? zwart; een zeer diepe warme zwarttint. Tijd is relatief en vaak ook subjectief; mooie dingen vragen om tijd. Geef jezelf die tijd, zo stelt MeisterSinger, en om tijd op een meest rustgevende manier te lezen en aldus te beleven, beantwoordt MeisterSinger Carelia absoluut met haar sobere design en slechts één wijzer, aan die behoefte.


De MeisterSinger Carelia kost tussen de ? 890,- en ? 930,-. Zie voor meer informatie en verkooppunten Horloge.info/MeisterSinger of neem contact op met vertegenwoordiger Time Company.


© Tekst voor Horloge.info: Mylène Koppyn